Whatever Dance Toolbox

Izvedbeni kolektiv BADco. od 1. do 4. travnja, u Pogonu Jedinstvo, organizira međunarodno događanje Algoritamske refleksije koreografije: od koreografije do softvera i natrag.

badco_foto

Kroz simpozij, radionice i instalacije u sklopu događanja bit će predstavljeni najnoviji pristupi u primjeni softverskih alatki u koreografskom radu. Simpozij, radionice i instalacije okupit će umjetnike, tehnološke stručnjake, pedagoge i znanstvenike koji će prezentirati načine kako takvi tehnološki alati mogu pomoći u razvoju, dokumentiranju i podučavanju koreografije te što su estetski učinci njihove primjene.

U događanju će, između ostalih, sudjelovati stručnjaci i umjetnici koji rade na alatkama The Forsythe Company, Emio Greco | PC, Deborah Hay Company, BADco., Ventura Dance Company i drugih plesno-kazališnih grupa.

Povod simpoziju je objavljivanje softverskog alata Whatever Dance Toolbox koji je nastao iz suradnje BADco. i njemačkog softveraša Daniela Turinga. Nakon jednodnevnog simpozija uslijedit će tri dana radionica i prezentacija instalacija Synchronous Objects, koju su kreirali The Forsythe Company i ACCAD, pod vodstvom Norah Zunige Shaw, i Whatever Dance Toolbox pod vodstvom koreografa BADco.

Algoritamske refleksije koreografije: od koreografije do softvera i natrag dio je projekta LABO21 – europske platforme za interdisciplinarna istraživanja o umjetničkim metodologijama, partnerskog projekta kojeg vode BADco. (Zagreb), BUDA Arts Center

iz Kortrijka, Laboratorium iz Antwerpena i University of Circus and Dance iz Stockholma.

Događanje će se održati u partnerstvu sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade – POGON.

Izvor: BADco.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano