Vrhovi europske fantastike

Rumunjski fandom nominirao je internetsku stranicu društva SFera u kategoriji za najbolji projekt na webu za nagradu Europskog društva za znanstvenu fantastiku.

znanstvena_fantastika_480
Nagrada se dodijeljuje svake godine u sklopu Eurocona, europske konvencije znanstvene fantastike.
Nominacije za ove nagrade može poslati organizirani SF fandom svake zemlje nakon što provede glasovanje, a običaj je da svaka zemlja nominira svoje vlastite projekte. Tako je glasovanje hrvatskih obožavatelja znanstvene fantastike obavljeno proljetos na Istrakonu, gdje je niz predstavnika hrvatskih udruga koje se bave ovim područjem, odlučio koga i što će nominirati u ime Hrvatske.
“Zaista smo se vrlo ugodno iznenadili rumunjskom nominacijom i strašno smo veseli što je website društva SFera jedan od rijetkih projekata koje je nominirala neka druga zemlja. Inače, SFera već nekoliko godina aktivno surađuje s Rumunjskim društvom za znanstvenu fantastiku i fantasy i uz njihovu pomoć niz hrvatskih SF autora objavilo je svoje priče na rumunjskom”, izjavila je Mihaela Marija Perković, voditeljica odnosa s javnošću društva SFera.
O dobitnicima nagrada ESFS-a  će se odlučiti za točno deset dana u Stockoholmu, na svečanoj dodjeli ESFS nagrada u sklopu ovogodišnjeg Eurocona koji ugošćuje Švedska. Kao počasni gosti dolazak su najavili Ian McDonald, nagrađivani britanski pisac koji je prošle godine gostovao na zagrebačkom SFeraKonu, američka spisateljica Elizabeth Bear, švedski pisac John-Henri Holmber te finski pisac Jukka Halem.
Idući Eurocon pod nazivom “Kontakt” održat će se u Zagrebu, od 26. do 29. travnja 2012., a za sada su kao počasni gosti potvrđeni američki pisac Tim Powers i hrvatski strip-autor i književnik Darko Macan
Izvor: SFera
Objavljeno
Objavljeno

Povezano