Zvuk, biologija i umjetnost

Prezentacija produkcije I’MM_ Media laba u intermedijskim umjetnostima - SoundART / BIOArt - održava se u zagrebačkom Tehničkom muzeju.

bioart_soundart_630

Uređaji, strojevi, mehanički procesi i struja neraskidivo su povezani s biološkim procesima u prirodi. Upravo ta povezanost između formula fizike i elektrotehnike s jedne strane te kemijskih i bioloških procesa s druge strane u prostor Tehničkog muzeja donosi nove energije kreativnosti i zvuka nadahnute eksperimentalnim procesima rada. Donoseći zvuk i žive sustave u prostor koji suptilno u tišini arhivira i upisuje različite povijesti tehnologije i znanosti, I’MM_ Media lab izložbom SoundART / BIOArt, koja će se održati od 10. do 18. svibnja u zagrebačkom Tehničkom muzeju, želi istaknuti nekoliko aspekata svog djelovanja: DIY i DIWO, umjetnost i znanost, zvuk i tišinu te elektricitet i organizam.

Tehnologija kroz prizmu ljudske lucidnosti i zaigranosti, poziv na stvaranje zajedničkih prostora djelovanja, sterilna čistoća laboratorija i atmosfere antiknih vašarskih motiva iz povijesti civilizacije prizivaju se ovom izložbom. Efemernosti društvenih pojava današnjeg doba autori žele oponirati radovima nastalima metodologijama praksa DIY i DIWO, koje su u središtu interesa I’MM_ Media laba od samog osnutka.

Povezujući na izložbi zvuk i biologiju kroz elektroničke uređaje, članovi Media laba prezentiraju svoje audioinstrumente i gadgete (oscilatore, sintesajzere, zvučne kutije, teremine, filtre), instalacije pogonjene Arduino mikrokontrolerom i miniračunalom Raspberry Pi, akustičnim glazbenim instrumentima, upotrebom vintage i retro tehnologija, programskim jezicima, circuit bendingom.

Tijekom osam dana izložbe svoj će rad predstaviti Bruno Blažinč, Igor Brkić, Tin Dožić, Ana Dumbović, Vana Gaćina, Ana Horvat, Deborah Hustić, medikids&maja, Tanja Minarik, Marina Petrović, Hrvoje Spudić, Gjino Šutić, i.m.klif i Mate Zec, dok su za koncertni dio programa zaduženi Šumovi protiv valova, Dario Krmpotić, Ivan Jovanovac & Tin Dožić i MMessy Oscillators.

Detaljan program i dodatne informacije potražite ovdje.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano