Tiha brujanja, buka i šumovi

Druga godina projekta Sound Art Inkubator u Galeriji Močvara ugostit će nove radove mladih domaćih autora koji se bave zvukom kao umjetničkim medijem.

hrvoslava_brkušić_rojenje_630 Hrvoslava Brkušić, Rojenje

Inkubator je produkcijska platforma Galerije Močvara koja mladim umjetnicima pruža mogućnost istraživanja zvuka kroz punu produkcijsku i prezentacijsku podršku u realizaciji novih umjetničkih projekata. Nakon pilot faze Inkubatora u 2013., koja je u prepunoj dvorani Pogona Jedinstvo uspješno spojila sound art, DIY umjetničke prakse, biohakiranje i field recording, u ovoj godini očekuju vas nova zvučna uzbuđenja.

Hrvoslava Brkušić, Božidar Katić, Niko Mihaljević, Lucija Ukić, Sanja Gergorić, Roko Crnić, Radiona i kolektiv MMessy Oscillators mlade su nade progresivne sound art scene iz Rijeke, Splita i Zagreba koje će putem Inkubatora realizirati interaktivne sound instalacije, procesualne suradničke zvučne projekte, performanse i happeninge. Putem njih publici će približiti svoja istraživanja različitih zvučnih fenomena – od dekonstrukcije opernog pjevanja, rojenja bioloških organizama i melodičnih istarskih narječja, sve do hakiranja dječjih igračaka i zvukova obrisa gradskih horizonta. 

Nakon otvorenja Inkubatora, u danima koji slijede mladi će umjetnici kroz razgovor predstaviti svoje projekte i publiku upoznati s kontekstom u kojima su nastali. Otvorenje je najavljeno za ponedjeljak, 9. lipnja, u 20 sati, zvučnim performansom MMessy Oscillatorsa Circuit Bending Orchestra u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo i happeningom Nika Mihaljevića pod nazivom Erica Preli’s Reggae Weed Party u maloj dvorani. Sound Art Inkubator moći ćete posjetiti do 12. lipnja, ulaz je besplatan, a točan raspored događanja potražite ovdje.

Sound Art Inkubator dio je i Močvarine proslave 15. rođendana. Organizatori su Udruženje za razvoj kulture URK, Klub Močvara i KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, a kustosice Galerije Močvara Ena Hodžić, Tereza Teklić i Ivana Jelača.

Izvor: Galerija Močvara

Objavljeno
Objavljeno

Povezano