Osobno je političko

Organizacija Mavena, Galerija umjetnina Split i Umjetnička akademija u Splitu pozivaju na sudjelovanje na međunarodnoj izložbi na temu Država u krevetu.

jednoglasno_630

Država u krevetu naziv je izložbe i konferencije koja nastaje kao zajednički završni rad studenata i mentorice kolegija Natashe Kadin Feminizmi i društvene promjene u suvremenim umjetničkim praksama, koji se održavao na Umjetničkoj akademiji u Splitu u akademskoj godini 2012/13, a podržan je kroz projekt Patterns Zaklade Erste i World University Service Austrija. 

Organizator izložbe je organizacija Mavena, partneri su Galerija umjetnina Split i Umjetnička akademija u Splitu.

Slijedeći feminističku maksimu Osobno je političko, kao i vlastite razloge bavljenja feminizmima, nastao je naziv izložbe Država u krevetu (State Abed). Ideja izložbe je postavljanje pitanja koliko duboko i na koje načine sustav, država, vlast i politika upravljaju našim životima te u kojoj mjeri i zašto imaju potrebu ulaziti u naše živote, ložnice, tijela i glave i upravljati njima. 

Posebno mjesto zauzima razotkrivanje načina na koje prihvaćamo ili ne prihvaćamo njihova zavođenja, poljupce, naloge i nasilja. “Želimo ogoliti sustav kao što on ogoljava nas. Želimo mu uzvratiti udarac, ili poljubac. Tražimo vaše ideje, koncepte, radove, načine i priče da rasvijetlimo ovu priču i saznamo zašto imamo osjećaj da je to vođenje ljubavi zapravo silovanje i kakve sve posljedice ostavlja na naše osobno. Koje jest političko. Koje jest osobno”, navedeno je u pozivu za prijavu radova.

Mavena traži suvremene istraživačke, umjetničke i znanstvene radove umjetnica i umjetnika svih generacija u svim medijima na temu Država u krevetu za međunarodnu izložbu koja će biti održana u Galeriji umjetnina u Splitu, od 24. siječnja do 14. veljače 2014. 

Rok prijave je 24. studenog i ne postoji kotizacija. Da biste prijavili umjetnički rad, ispunite obrazac na istaknutom linku, a da biste prijavili znanstveni rad, ispunite obrazac ovdje, a za sve dodatne informacije kontaktirajte adresu elektroničke pošte.

Izvor: mavena

Objavljeno
Objavljeno

Povezano