Ljubav ne prestaje

Od 28. svibnja do 2. lipnja u Beogradu i Pančevu bit će održan četvrti Novo doba festival nesvrstanog stripa, tiskane grafike, glazbe i videa. 

4_festival_nesvrstanog_stripa_novo_doba_630

Ljubav ne prestaje, ovogodišnji je podnaslov festivala nesvrstanog stripa Novo doba, koji će 28. svibnja biti otvoren u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. Kroz šest festivalskih dana, do 2. lipnja u nekoliko prostora za nezavisnu kulturu Beograda i Pančeva, Novo doba će pružiti prošireni pregled na nezavisnu scenu. Program će činiti svakodnevne izložbe, koncerti, video projekcije i radionice na kojima će se predstaviti brojni nesvrstani autori, mediji, stilovi, tehnike, podžanrovi, vještine, kulture i “nekulture”.  

Festival i ove godine organizira Turbo Comix (Turbo Strip) koji će ugostiti stripaše i vizualne umjetnike iz Bugarske, Francuske, Portugala, SAD-a, Hrvatske, Srbije i Belgije. Iz bogatog programa organizatori su izdvojili samostalnu izložbu Dunje Janković kojom će festival biti i otvoren te izložbu mlade nade bugarske scene Borisa Pramatarova, eksperimentalnu glazbenu večer ostvarenu u suradnji s beogradsko-belgijskom izdavačkom kućom No Basement Is Deep Enough, gostovanje portugalske ekipe Oficina Arara/Buraco, izložbu veterana francuske underground scene Jean Jacquesa Tachdjiana i njegove izdavačke kuće La Chienne, otvorenu radionicu video manipulacije u organizaciji Izvanrednog Boba Miloševića, uz gostovanje Line Rice i FŠK-a iz Ljubljane, radionicu pokretljivih skulptura i instalacija od metala kolektiva Karkatag te veliki sajam stripova i umjetničkih tvorevina u prostoru Inex Filma.

U sklopu festivala bit će predstavljen i katalog s radovima ovogodišnjih sudionika Novog doba. Program festivala potražite na službenim stranicama

PN / Novo doba 

 
Objavljeno
Objavljeno

Povezano