Upravljanje onime što je zajedničko

Radijski simpozij LaPublika program je aktivnosti koje obuhvaćaju načine na koje umjetničke prakse stvaraju javnu sferu.

lapublika_630 FOTO: LaPublika

Piše: Matija Mrakovčić

Međunarodni radijski simpozij o umjetnosti i javnoj sferi, uz gotovo stotinu sudionika, razgovora, glazbe, izvedbi i zvučnih instalacija, bit će održan u Donostiji/San Sebastianu 28. listopada. Radijski simpozij LaPublika program je aktivnosti koje obuhvaćaju načine na koje umjetničke prakse stvaraju javnu sferu. 

Javnu sferu u tom kontekstu čine prostori koji se smatraju javnima – ulica, trg, grad – kao i internet i komunikacijski mediji, te mehanizmi kojima sudjelujemo u upravljanju onime što je zajedničko (jezik, rituali, norme, estetika kolektivnih procesa). “U vrijeme nastanka i jačanja novih društvenih i civilnih paradigmi, LaPublika traži načine da osigura okvir za rad i refleksiju tih procesa”, stoji u najavi organizatora manifestacije, organizacije consonni – izdavačke kuće i producenta umjetničkih događanja, Europske prijestolnice kulture 2018 Donostia-San Sebastian, i Tabakalere, međunarodnog centra za suvremenu umjetnost.

Ove će se godine, u svom drugom izdanju, LaPublika predstaviti u formatu međunarodnog radijskog simpozija, u petnaestosatnom emitiranju u kojem će sudjelovati i publika odnosno posjetitelji simpozija. Emitirat će se putem web stranice i nekoliko radijskih postaja. U programu, među ostalima, sudjeluju povjesničarka umjetnosti Rosalyn Deutsche s kojom će razgovarati kustos i kulturni radnik Jaime Iregui, glazbenica Mutamassik u razgovoru s umjetnicom Michelle Teran, te kustoski kolektiv Što, kako i za koga (WHW), odnosno Ivet Ćurlin, Ana Dević, Nataša Ilić i Sabina Sabolović, u razgovoru s umjetnikom i aktivistom Danielom G. Andújarom.

Cjeloviti program potražite ovdje.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano