U jeku digitalne revolucije

European Meeting of Cultural Journals održava se od 13. do 16. svibnja u Linzu i okupit će preko stotinu urednika i intektualaca koji sudjeluju u radu vodećih europskih publikacija sp

novinarstvo_480
Konferencija naslovljena Changing media, media in change bavit će se krizom medija u jeku digitalne revolucije. “Mediji diljem svijeta u stanju su s kakvim se nismo susreli još od izuma tiskarskog stroja. Dok je kriza u tiskanom novinarstvu najupečatljivija manifestacija promjena, mediji u cjelini su suočeni sa sasvim novim, dubinskim izazovima. Politički, socijalni, ekonomski i tehnološki razvoj transformira ne samo temelje izdavaštva već utječe i na zakonodavne promjene u segmentu autorskih prava i na slobodu govora, kao i na bazično funkcioniranje javne sfere. Sva polja izdavaštva i kulture su uzdrmana, od industrije knjiga preko akademske produkcije znanja pa sve do publikacija specijaliziranih za kulturu te radija i televizije”, stoji u tematskim odrednicama konferencije. 
Uz sudjelovanje predstavnika medija iz svih dijelova Europe, konferencija bi trebala poslužiti kao platforma za raspravu te pokušati dati smjernice kako se nositi s mogućnostima i zamkama novih tehnologija i novih formi djelovanja. 

Eurozine je internetski magazin i mreža europskih publikacija specijaliziranih za kulturu koja partnerski povezuje više od 75 medija te surađuje s barem još toliko pridruženih magazina i institucija iz gotovo svih zemalja Europe. 

Izvor: Eurozine
Objavljeno
Objavljeno

Povezano