Trodnevno otvaranje sezone

Organizacija Žedno uho vraća se na zagrebačku koncertnu scenu s tri žanrovski različita gostovanja u rujnu.

built_to_spill_630

U svojem prepoznatljivom, autentičnom stilu ŽU će zagrebačkoj publici prezentirati  one najuzbudljivije momente sa aktualne globalne glazbene scene – fuziju modernog i tradicionalnog izričaja u rock, pop i elektroničkoj glazbi.  Trodnevno otvaranje “žednouhe sezone” počinje koncertom Retro Stefsona u KSET-u, gdje se, uz Beach Fossils u kinu Grič i Built to Spill u Močvari, prezentiraju koncertni  prostori u kojima će organizacija ŽU raditi većinu koncerata ove i iduće godine.

Nakon izvanrednih nastupa na INmusicu 2011. i 2012. godine u Zagreb po drugi put 11. rujna u klubu KSET gostuje bend Retro Stefson. Oktet mladih glazbenika stvara moderan zvuk alternativne pop glazbe obogaćen egzotičnom kulturološkom šarenolu u izričaju. Zvuk Retro Stefsona predstavlja slobodni pristup pop glazbi u kojem hrabro i uspješno spajaju bristolski trip hop, balearic pop, house, jazz, pa i žanrove poput dubstepa i garagea u inteligentnu, toplu plesnu cjelinu. 

U kinu Grič 13. rujna nastupit će bruklinski bend Beach Fossils. Radi se o mladim talentiranim glazbenicima inspiriranim tradicionalnim američkim rockom u čiju formu ugrađuju gitarske loopove po ugledu na Stereolab, atmosferičnost post rocka iz devedesetih, a vokalni bitno je vezan za kalifornijsku psihodeliju 1960-ih. 

Već sutradan, 14. rujna, selimo na drugi kraj Amerike, u državu Idaho iz koje nam premijerno u Zagreb u klub Močvara dolaze veterani američkog nezavisnog rocka:  Built to Spill. U karijeri koja traje preko dvadeset godina izdali su osam studijskih albuma i nastupili na gotovo svim bitnim festivalima posvećenim alternativnoj glazbi. Built to Spill bitno su, gradeći karijeru usporedno sa The Dismemberment Plan i Modest Mouse, utjecali na zvuk grupa kao što su The Shins i Death Cab For Cutie

Do kraja godine najavljeni su i nastupi grupa Iceage, The Thermals, 65Daysofstatic, Russian Circles, No Joy i Girs vs Boys te Marka Lanegana i Dukea Garwooda. Detalje potražite ovdje

Izvor: Žedno uho / Fotografija: Built to Spill

Objavljeno
Objavljeno

Povezano