Stiže Badiou

Gostovanje francuskog filozofa Alaina Badiou, mini-turneju pod zajedničkim nazivnikom Bauk komunizma, zajednički organiziraju Edicija Jugoslavija, MaMa i Booksa.

piše:
Vatroslav Miloš

alain_badiou_publika_630

Piše: Vatroslav Miloš

Filozof, matematičar, romanopisac, dramatičar, osnivač Instituta za suvremenu francusku filozofiju, profesor na École normale supérieure u Parizu i jedan od najproduktivnijih i najutjecajnijih mislilaca današnjice, nakon otkazanog gostovanja u svibnju 2015. godine, Alain Badiou ipak stiže u Hrvatsku.

Kao što smo već najavljivali, ovo gostovanje dešava se usporedno s izlaskom njegove Metafizike stvarne sreću u izdanju Kulturtregera i Multimedijalnog instituta. Nastavak je to “jugoslavenske turneje” započete u siječnu 2015. godine u Beogradu i Novom Sadu te najava promocije knjige Čega je ime Sarkozi? u izdanju Edicije Jugoslavija

Svoje će putovanje započeti 16. ožujka predavanjem Fašizam, komunizam, sreća u Pogonu Jedinstvo, a završiti 20. ožujka razgovorom u Zagrebačkom plesnom centru na temu “poezije i komunizma”. Uz gostovanje u programu HNK-ovog Filozofskog teatra 17. ožujka te predavanja u Muzeju prekinutih veza 18. ožujka, Badiou će posjetiti i Petrovu Goru, “poznato mjesto antifašističkog otpora na Kordunu”.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano