Still ready to change?

Forum u organizaciji ljubljanskog instituta Bunker, unutar mreže Imagine 2020, obratit će se potencijalu stvarne promjene u različitim segmentima.

smartino84_630 FOTO: smartino84

Forum u organizaciji ljubljanskog instituta Bunker bit će održan od 23. do 25. svibnja, unutar mreže Imagine 2020 – Art and Climate Change koja povezuje jedanaest europskih organizacija koje propituju ulogu kulturalnog sektora u nužnim tranzicijskim procesima.

Forum naziva Still Ready to Change? nastavlja tamo gdje je 2010. godine stao forum Ready to Change?, a obratit će se potencijalu stvarne promjene u različitim segmentima: političkog sistema, ekonomskog proizvodnog modela, organizacije i potpore kulturalnom sektoru, neodrživih pristupa zaštite okoliša. “Tijekom godina, vidjeli smo mnoge dobre primjere individualnih akcija i sporadičnih osobnih angažmana, no svejedno je društveni i politički razvoj posljednjih godina učvrstio stav da bi pristup promjenama morao biti strukturalan i sistemski”, najava je foruma.

Sudjelovanje na forumu potvrdilo je već nekoliko govornika. Eugenia Tzirtzilaki predstavit će bottom-up pristupe korištene u Grčkoj radi smanjivanja posljedica krize, Renata Salecl i Henrietta Moore održat će predavanje o potencijalima promjene, Anej Korsika (Inštitut za delavske študije) objasnit će zašto pristup promjeni društva mora biti sistemski, a Oxana Timofeeva (Chto Delat?) kako naš svakodnevni život i profesionalni rad mogu biti osvješteni u političkim terminima.

Judith Knight (Artsadmin) predstavit će inicijativu What Next, a Andrej Lukšič će kritički preispitati različite pristupe održivosti. Bit će održana panel diskusija o gradu kao platformi za promjenu i ulozi umjetnika u procesu promjene pristupa okolišu. Umjetnički program obuhvatit će izvedbe Harryja Gilesa, Katarine Stegnar, Davisa Freemana.

Želite li sudjelovati na forumu, organizatori mole da se javite na jednu ili drugu adresu elektroničke pošte. Više o forumu potražite ovdje.

Izvor: Bunker

Objavljeno
Objavljeno

Povezano