Spolna razlika, spolna sličnost

Projekt Muški-ženski/Ženske-muške gostovat će na Festivalu neovisnih kazališta i kazališnih družina.

mzzm_bacaci_sjenki_630

Muški-ženski/Ženske-muške je treći dio najnovije trilogije Bacača Sjenki O zajedništvu. Projekt dijeli svjetove da bi se jasnije sagledali i bolje razumijeli na “sigurnom mjestu razgovora”: podijeljeni su izvođači i izvođačice – autori i autorice – ali je podijeljena i publika. U susretu muških sa ženskima, ženskih sa muškima, muških sa muškima i ženskih sa ženskima, u druženju sa stereotipima i njihovom raskrinkavanju, u izmještanju pogleda na drugog/ drugu, u poigravanju sa čudnim (queer) otkrivaju se sličnosti u razlikama i razlike u sličnostima koje nam obično izmiču. Publika je, po vlastitom izboru, ravnopravni suigrač (napadač) izvođačima u ovom traganju za novim odgovorima na pitanja o ženskom i muškom koja si vječno postavljamo. 

Muški-ženski/Ženske-muške je putovanje kroz uzajamno otvaranje, razgovore, pjesmu, igru, smijeh i suze, avantura u koju svatko kreće s određenim prtljagom ideja i predrasuda da bi se, nakon predstave, iznenadio njegovim novim sadržajem. Dolazak na Muški-ženski/Ženske-muške ujedno i jedinstvena prilika za zajednički izlazak u kojem provodite par sati kazališnog druženja samo s pripadnicima vašeg spola, dok se vaši eventualni suputnici drugog spola druže uz piće i priču. U ovoj priči onkraj roda, spola, sexa i primisli, hrvatsko-bosansku ekipu renomiranih mladih glumica i glumaca koji su, pored Borisa Bakala i Katarine Pejović, autori ovog projekta, čine: Irma Alimanović, Zrinka Kušević, Jelena Miholjević, Mona Muratović, Petra Težak.

Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina bit će održan od 17. do 22. travnja u Opatiji. Više informacija potražite ovdje

Izvor: Bacači sjenki

Objavljeno
Objavljeno

Povezano