Smotra debitantskog autorskog filma

U sklopu Zagreb Film Festivala, od 20. do 27. listopada, po jedanaesti će put biti održana scenaristička radionica Palunko Hrvatskog filmskog saveza.

hfs_scenaristicka_radionica_630

Zagreb Film Festival bit će održan na nekoliko lokacija, u digitaliziranim kinima Europa, Tuškanac i u Muzeju suvremene umjetnosti, potom u Zagrebačkom plesnom centru i Zagrebačkom kazalištu lutaka.    

Glavni program kao i dosad donosi dugometražne i kratkometražne igrane filmove te dokumentarce, dok će u programu Kockice biti prikazani aktualni kratki naslovi domaće produkcije. Kao i prijašnjih godina, ZFF donosi nekoliko stalnih popratnih programa. Moj prvi film u selekciji filmskog kritičara Nenada Polimca ove je godine fokusiran na Poljsku, Bibijada će opet uveseljavati klince čudesnim filmskim avanturama, dok će program Velikih 5 na platna donijeti nove filmove iz Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke i Velike Britanije.

Po jedanaesti put bit će održana scenaristička radionica Palunko Hrvatskog filmskog saveza. Ovogodišnje izdanje donosi mnoge novitete i dodatne sadržaje, a osim domaćim sudjelovanje je otvoreno i stranim autorima. Mentori su provjereni scenaristi i filmaši Tomislav Zajec, Dalibor Matanić i Danilo Šerbedžija. Također, bit će odabran i najbolji scenarij koji osvaja šansu da u suradnji s Propeler Filmom bude produciran te doživi premijeru na velikom platnu, u konkurenciji Kockica na idućem Zagreb Film Festivalu.

Palunkova radionica ulazi u svoje drugo desetljeće te da se od prošle godine odvija unutar novopokrenutog edukativnog ZFF-ovog programa Industrija mladost!. Prijave se više ne temelje na SMS ideji već se traže projekti u fazi sinopsisa, a u suradnji s Centrom za kreativno pisanje osigurane su nagrade za drugo i treće mjesto. Bit će održan i pitching polaznika Palunkova kluba, cjelogodišnje radionice razvoja scenarija kratkog filma. 

Namijenjen prvenstveno onima koji su na počecima svog filmskog stvaranja, Palunko se bavi organiziranjem radionica, natječaja, susreta i drugih sadržaja koji su od interesa domaćim scenaristima. Unatrag posljednje tri godine vodi info-point na internetskoj stranici, jedinom specijaliziranom scenarističkom portalu u regiji. Uz Kinoklub Zagreb, Palunko je aktivni član europske mreže mladih filmaša NISI MASA

Rok za prijavu na radionicu je 25. rujna. Sve dodatne informacije i uvjete prijave potražite ovdje.

Objave programa Zagreb Film festivala pratite ovdje.

Palunko / ZFF

Objavljeno
Objavljeno

Povezano