Slušate li?

Deseti međunarodni seminar studentskih radijskih postaja i programa HearMe održat će se od 12. do 14. lipnja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

cotton_tips_chapendra_630 FOTO: Chapendra

HearMe se održava dva puta godišnje svaki put u drugom gradu, s ciljem umrežavanja studenata koji djeluju u realizaciji radijskih programa, a domaćin ovog izdanja je zagrebački Radio Student. Uz njih, na okupljanju će sudjelovati i predstavnici deset studentskih radijskih postaja iz regije, i to Radio Študent iz Ljubljane, Radio Marš iz Maribora, program Radio Sova iz Rijeke, osječki Radio ETFOS i emisija Brtva glave, Radio UNIDU iz Dubrovnika, emisija Student nije zapalio žito iz Novog Sada te emisija Slušaonica 6 iz Beograda te Radio StudentFM i Radio MOF iz Skopja. 

Prvi dan konferencije, u četvrtak, 12. lipnja, predavanje će od 18 sati održati Alen Matošović Topssy, osnivač prvog internetskog radija u Hrvatskoj Radija 808. Petak, 13. lipnja, dan je rezerviran za predavanje Imrea Withalma, koordinatora informativnog programa Radija Helsinki iz Graza, koji će predstaviti zanimljivu povijest i trenutne tendencije ovog nekoć piratskog radija. Na panel diskusiji Društveno odgovorni radio svoja će stajališta predstaviti Boris Postnikov, voditelj Službe za javnu komunikaciju Ministarstva kulture, te Sanja Sarnavka, predsjednica udruge B.a.B.e. i aktivistkinja, naglašavajući odgovornost medija u proizvodnji sadržaja namijenjenih zadovoljavanju javnog interesa s ciljem poticanja studentskih radija da prilikom kreiranja programske orijentacije zauzmu odgovoran i angažiran stav. Sva predavanja održavaju se u A dvorani Fakulteta političkih znanosti. 

Svojevrsna mreža studentskih radija u regiji, koja se okuplja na seminaru HearMe, postavlja se kao utočište neovisnog novinarstva, budući da ne podliježe komercijalnim ograničenjima, a studenti su uključeni u cijeli proces kreiranja progama na radiju što čini bitan faktor u edukaciji. Domaćin ovog izdanja seminara je Radio Student, prvi elektronički studentski medij u Hrvatskoj, nekomercijalna i neprofitna lokalna radio postaja koja ima naglašenu edukativnu komponentu. S emitiranjem je započeo još 1996. godine, a brojni mladi ljudi na ovom su radiju napravili svoje prve korake prema radijskim poslovima. 

Izvor: Radio Student

Objavljeno
Objavljeno

Povezano