Sajam insolventne literature

Ri Lit, novooformljena skupina riječkih književnih autora objavila je zajedničku zbirku sasvim novih priča Ri Lit, sajam insolventne literature.

ri_lit_630

Tea Tulić, Vlado Simcich Vava, Alen Kapidžić, Enver Krivac, Zoran Krušvar, Moris Mateljan, Bojan Mušćet, Milan Zagorac i Zoran Žmirić čine prvu postavu ove skupine, dok je nastupnu zbirku objavila izdavačka kuća Studio TiM. Urednik izdanja je Milan Zagorac, a kratke proze svih autora uglavnom su bile izvedene na predstavljanju Ri Lita u siječnju u Rijeci ili na kasnijim nastupima u Zagrebu, Vukovaru i Kastvu. 

“Ri Lit ne mari za financijsku nestabilnost pa stoga ne riskira svoju ovisnost. Želi se predstaviti što većem broju čitatelja, a i slušatelja jer naš je pristup otvorenog karaktera, ostvarivanje bliskog kontakta treće vrste”, piše u uvodniku izdanja Vlado Simcich.

Skupina Ri Lit otvorena je za sve, posrijedi je open source koji može svatko koristiti, za slušanje, za čitanje, za kritiku, za razgovore, za poticaj. Autori Ri Lita pripadnici su različitih generacija riječkih književnih autora, no Rijeka je samo startna crta njihova zajedničkog djelovanja.

Zbirka priča Ri Lit, sajam insolventne literature besplatno je dostupna za preuzimanje ili online čitanje kao i na stranicama izdavačke kuće Studija TiM.

Izvor: Ri Lit

Objavljeno
Objavljeno

Povezano