Prozak na vrhu jezika

Dobitnici nagrada "Prozak" i "Na vrh jezika" za 2013. godinu su Iva Tkalec i Alen Brlek.

citatelj_630

Tročlani žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar odabrali su ovogodišnje dobitnike nagrada “Prozak” i “Na vrh jezika”. Najboljima na godišnjem natječaju za rukopise mladih autora izdavačke kuće Algoritam i dvotjednika Zarez, proglašeni su Iva Tkalec i Alen Brlek.  

Iva Tkalec (1984.) priče je počela pisati 2011. a do danas ih je objavila tridesetak, od kojih je njih dvadesetak objavljeno u zajedničkim zbirkama, te na internetskim natječajima u Hrvatskoj i regiji. Osvojila je drugu nagradu za kratku priču na natječaju “Stanislav Preprek” 2011., a putem natječaja “Reč u prostoru” odabrana je za sudjelovanje na Aprilskim susretima u Beogradu 2012., 2013. i 2014. te na prvom “Tookbook Storytelling” događanju 2014. Nagradu “Prozak” za najbolji prozni rukopis u 2013. priskrbila joj je priča Obiteljske igre.

Nagradu “Na vrhu jezika” za najbolji neobjavljeni pjesnički rukopis dobio je Alen Brlek (1988.), mladi pjesnik koji do sada nije sudjelovao na nekom značajnijem natječaju niti objavljivao svoj rad osim u e-časopisu Književnost Uživo. Trenutno živi u Dugom Selu, nezaposlen je i dane uglavnom provodi u promišljanju onoga što piše i pisanju.

Mladi pisci su, uz priliku za objavu tekstova, u okviru nagrade dobili i prsten diplomu te pretplatnički paket na časopise Quorum, 15 dana, Tema i Zarez

Natječaji za nagrade “Prozak” i “Na vrh jezika” ostaju trajno otvoreni za autore mlađe od 35 godina koji pišu na hrvatskom jeziku. Izbor do deset pjesama uz bio-bibliografsku crticu šalje se ovdje, a svoju prozu do 3,5 kartice teksta možete prijaviti ovdje. Radovi koji uđu u uži izbor bit će tijekom čitave godine objavljivani na stranicama Zareza.

Izvor: Algoritam / Zarez

Objavljeno
Objavljeno

Povezano