Plesni bazen

Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus s umjetnicima iz Švedske priprema predstavu u sklopu projekta Danspoolen

predstava_za_sedam_izvodaca_i_publiku_2_630

Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus započela je s probama u okviru međunarodnog projekta Danspoolen kojeg, u suradnji s udrugom Drugo more i koautorskom inicijativom OOUR, provodi sa švedskim plesnim centrom Dans I Nord. U projektu sudjeluju umjetnici Selma Banich, Sandra Banić Naumovski, Pär Johannes Blomqvist, Ivana Kalc, Tanja Kalčić, Antonio Kiselić, Andrej Mirčev, Erika Pekula Pettersson, Dobriša Radovanović, Adam Semijalac i Alan Vukelić. Premijerna izvedba na kojoj će plesači pokazati rezultate zajedničkog rada zakazana je za 26. travnja u švedskom gradu Luleu, a domaća će publika istu predstavu moći pogledati u rujnu, kao dio programa četvrtog izdanja ZOOM Festivala.

Danspoolen je projekt kojeg provodi plesni centar Dans I Nord iz Piteåa, a kojem je cilj osigurati plesnim umjetnicima mogućnost samostalnog rada i produkcije, kao i proširiti ponudu suvremene plesne scene u toj švedskoj regiji.

Riječka udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus osnovana je kao mjesto susreta i edukacije pojedinaca koji žele razvijati izvedbene prakse, suvremeni ples, fizičko kazalište i mimiku. Kroz desetogodišnje djelovanje na području neformalnog obrazovanja, samoedukacije, nezavisne kulture i produkcije, udruga je obilježila kulturnu i društvenu scenu grada Rijeke, istaknuvši ovaj grad na karti regije i Hrvatske, kao mjesto bogate kulturne ponude. 

KP / Prostor Plus / Foto: Predstava za sedam izvođača i publiku

Objavljeno
Objavljeno

Povezano