Ples pod zvijezdama

Trineaesti Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat ponovno predstavlja zanimljive koreografe i ansamble.

 

svetivincenat_630

Ovaj ljetni plesni festival u Hrvatskoj ugostit će ove godine umjetnike iz Španjolske, Belgije, Portugala, Slovačke, Francuske, Austrije i Hrvatske. Publika će imati priliku vidjeti žanrovski različite predstave suvremenog plesa, među kojima organizatori ističu poznatog španjolskog koreografa Daniela Abreu koji dolazi sa predstavom Animal, ansambl Señor Serrano s vizualno snažnom predstavom Katastrophe, te Wazovol koji otvaraju Festival s De pied ferme, predstavom novog cirkusa.

Također će biti predstavljeni  hrvatski umjetnici, među kojima treba izdvojiti Matiju Ferlina i njegovu novu predstavu  SAD SAM LUCKY, koja je nastajala u Svetvinčentu u sklopu festivalskog rezidencijalnog programa, te Katarinu Đurđević i Ivu Horvat/UPPU “PULS”, koje će premijerno izvesti predstavu Ustav republike koja je također dio festivalskog rezidencijalnog programa. Publika će imati priliku vidjeti snimku predstave Blanche neige (Snjeguljica) istaknutog koreografa Angelina Preljocaja, u kojoj sudjeluje dvadeset i šest plesača na glazbu Gustava Mahlera,u kostimima koje je posebno za ovaj balet dizajnirao Jean Paul Gaultier.

Uz bogat program koji će se održavati u Kaštelu Grimani i Art Centru, publika je pozvana da se i ove godine, već tradicionalno, okupi na besplatnom programu na renesansnom trgu. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat ove godine bit će održan od 20. do 23. srpnja. Više informacija potražite ovdje.

Izvor: Svetvinčenat

 
Objavljeno
Objavljeno

Povezano