Ples dječjeg uma

Matija Ferlin gostuje na festivalu Santarcangelo Festival Internazionale del Teatro in Piazza u Italiji.

matija_ferlin_sad_sam_almost_6_zvijezda_630

Predstava SAD SAM / Almost 6 nagrađivanog plesača i koreografa Matije Ferlina, gostovat će u 13., 14. i 15. srpnja na trećem izdanju međunarodnog festivala izvedbenih umjetnosti Santarcangelo Festival Internazionale del Teatro in Piazza u Italiji. Ovaj festival svake se godine održava na raznim lokacijama u gradu Santarcangelo – od trgova preko napuštenih industrijskih hala do kazališta i kino dvorana. 

Organizacija festivala umjetnike postavlja u neočekivani kontekst, nastojeći ostvariti dijalog i ideju da Santarcangelo nije mjesto izlaganja umjetnosti, već mjesto umjetnikovog iskustva gdje će biti stvoreni projekti izvan očekivanih kazališnih formi. “Daleko od TV-a i bilo kojeg narcizma, s jednostavnošću i smjelošću isprepliću se kazalište, spisateljstvo, slikanje i film, a umjetnici, prolaznici, djeca, starci i stranci zajedno ocrtavaju uski krug u kojem se susreću umjetnost i život”, stoji u najavi programa.

U svojoj posljednjoj solo predstavi Sad Sam / Almost 6 Matija Ferlin preispituje dječji um kojega ništa ne uvjetuje, pa čak ni vlastito postojanje. Tijekom odrastanja, svijest o postojanju stvara brojne terorizirajuće činjenice koje proizlaze iz društvenih uvjeta i ograničenja. Svi fiktivni likovi iz djetinjstva postaju neprijatelji. Rezultat činjenice da moramo odrasti su nesavršenosti koje sačinjavaju naše živote i načine življenja posebnima i individualnim. Jedan je oslonac, mogućnosti brojne.

Uz Matiju Ferlina na festivalu nastupaju kazališne skupine i umjetnici kao što su: ZimmerFrei, Donghee Koo, Strase, Richard Maxwell and New York City Players, Menoventi, Kinkaleri, Fuocofauto, Damir Todorović i Valentina Carnelutti

Izvor: SFITP

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano