Odnos s publikom

Udruga Domino pokreće rezidencijalni program za domaće plesne umjetnike kao pilot program podrške istraživanju i razvoju autorskih projekata u području suvremenog plesa.

pripremio:
Vatroslav Miloš
badco_broken_630

BADco., Broken Performances / FOTO: Petar Borovec

Pripremio: Vatroslav Miloš

Cilj programa je da se, kroz omogućivanje studijskih prostora za rad, dramaturšku i tehničku podršku, plesačima i koreografima omogući da se tijekom jednomjesečnog istraživačkog procesa upuste u eksperimentiranje vezano uz određenu temu svakog rezidencijalnog ciklusa. Tematski fokus ovih rezidencija je “odnos s publikom”.

Umjetnice koje su pozvane da sudjeluju u prvom ciklusu programa su Matea Bilosnić, Deana Gobac, Ina Sladić, Dina Ekštajn i Martina Granić. Za dramaturšku podršku tijekom istraživačkog rada pozvana je Mila Pavićević. Njihov će studijski rad trajati mjesec dana, od 6. listopada do 6. studenog, a javne su prezentacije predviđene za 7. i 8. studeni.

Program je realiziran u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom, Plesnim centrom TALA, SC-om, Eks scenom, Studijem za suvremeni ples, a osmislili su ga Zvonimir Dobrović i Bruno Isaković, koji je ujedno i voditelj projekta. Po završenim rezidencijama odabrat će se jedno od započetih istraživanja i projekata za daljnju produkcijsku potporu do premijere u lipnju 2015. na festivalu Perforacije.

Više o projektu može se saznati na predstavljanju programa sa svim umjetnicama i partnerima koje će se održati će se u subotu, 4. listopada u 12 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano