Od palestinskih zidova do zadarske pobune

Centar za knjigu objavio je novo izdanje časopisa Tema, a brojeve iz prethodnih godina odsada možete čitati online.

zoriah_gaza_630 Gaza, FOTO: Zoriah

Časopis za knjigu Tema (1-2/2014) nakladnika Centra za knjigu i urednika Branka Čegeca u svom novom izdanju donosi temat pod nazivom Palestina: Između zidova i ruševina priređivačice Martine Kramer. Temat sadrži tekstove pravnika i borca za ljudska prava Rajija Souranija, palestinskog diplomata Majeda Bamye, pjesnika i autora Mahmouda Darwisha, izraelskog novinara i kolumnista Gideona Lévyja, izraelske profesorice i aktivistkinje Nurit Peled-Elhanan te francuskog pjesnika Bernarda Noëla.

S britanskim pjesnikom i umjetnikom Stevenom J Fowlerom razgovarao je Damir Šodan koji je i preveo pjesme iz njegove zbirke Recepti, sa srpskom pjesnikinjom Tanjom Kragujević razgovarala je Darija Žilić, pjesme izraelske feminističke pjesnikinje Anat Zecharije preveo je Miloš Đurđević, a o novoobjavljenom romanu Alikvot Jasne Horvat piše Ivana Buljubašić.

Također, novim su se radovima predstavili i već afirmirana domaća autorica Dorta Jagić, beogradska autorica i dramaturginja Mirjana Ojdanić, turski pjesnik Tozan Alkan te mlada splitska pjesnikinja Petra Rosandić i zadarski multimedijalni umjetnik i pjesnik Roberto Vodanović koji nastupa pod imenom Čopor.

Časopis za knjigu Tema iz 2010, 2011, 2012. i 2013. godine sada možete čitati online i to besplatno na ovom linku ISSUU sustava. 

M.M. / CZK

Objavljeno
Objavljeno

Povezano