O cirkuskom radu

Uoči travanjskog internacionalnog seminara, Mreža Circostrada poziva vas na ispunjavanje upitnika o položaju cirkuskih djelatnosti.

cirkus_vjezbaonica_680

Evropska platforma cirkuskih izvođača Mreža Circostrada, u koordinaciji s HorsLesMurs, francuskim nacionalnim istraživačkim centrom za uličnu i cirkusku umjetnost, u Parizu će organizirat Fresh Circus #2, evropski seminar o održivom razvoju cirkuskih umjetnosti. Cilj ovog susreta cirkuskih profesionalaca, koji će biti održan 12. i 13. travnja, jest pronaći i utvrditi praktične načine za poboljšanje infrastrukture i povećanje prepoznatljivosti ove umjetničke oblasti.  

Na ovom tematski i radno fokusiranom seminaru, članovi Mreže Circostrada i njihovi gosti sastat će se kako bi propitati neke od izazova kojima se suočava čitavi kulturni sektor, a kojima bi se moglo doskočiti inovativnim rješenjima iz cirkuske prakse. Imajući u vidu različitosti kulturnih politika u Evropi, organizatori pariškog seminara svim su cirkuskim trupama i izvođačima, kao i svim zainteresiranim izvedbenim umjetnicima, poslali poziv za ispunjavanje on-line upitnika kao doprinos travanjskim raspravama na seminaru.

Ovaj upitnik sastavljen je od pitanja kojima se nastoji osvijetliti uvjete rada u različitim državama Evrope, pokušavajući pritom ocrtati primjere dobre prakse te u konačnici formulirati konkretne prijedloge za poboljšanje ove umjetničke grane. Na ovaj način Mreža Circostrada u svoj seminar pokušava uvrstiti iskustva što većeg broja izvođača, s ciljem pronalaska optimalnog načina pozicioniranja suvremenog cirkusa u transnacionalnom kontekstu. 

Stoga, ukoliko ste voljni pridonijeti radu Mreže Circostrada, upućujemo vas na ovaj link, gdje zaključno do 15. ožujka, možete ispuniti anketu i podijeliti svoje iskustva rada u kulturi. Na kraju pariškog susreta, iz organizacije se nadaju sastaviti zaključke i preporuke za daljnji rad koji će moći poslužiti svim kulturnim radnicima pri zagovaranju prema lokalnim regionalnim, nacionalnim i evropskim institucijama.   

KP / Izvor: Circostrada Network

Objavljeno
Objavljeno

Povezano