Novi pjesnički naslovi

Poezija Tomice Bajsića, Branka Maleša i Damira Šodana od sada je dostupna u sklopu projekta Besplatne elektroničke knjige.

tomica_bajsic_630

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige objavilo je tri nova pjesnička naslova. Od sada na stranicama projekta možete čitati zbirke Južni križ Tomice Bajsića, Praksu laži Branka Maleša i Srednji svijet Damira Šodana. Zajedno s najnovijim publikacijama, projekta Besplatne elektroničke knjige broji 134 naslova. 

Tomica Bajsić (1986) je pjesnik, prozaik, grafički dizajner i prevodilac. Rođen u Zagrebu 1968. godine. Dobitnik nagrade Goranovo proljeće za zbirku Južni križ i nagrade Dobriša Cesarić za zbirku Zrak ispod mora iz 2008. godine. Poezija mu je uvrštavana u više izbora i antologija suvremenog hrvatskog pjesništva, te prevedena na jedanaest jezika. Urednik je prijevodne poezije u časopisu Poezija i osnivač Naklade Druga priča koja se bavi poezijom.  

Branko Maleš (1949) piše poeziju, prozu, kritiku, kolumnističku feljtonistiku, dramu te prevodi sa slovenskog i njemačkog. Uređivao je časopise Off, The Bridge, Republika, rock magazin Heroina te novine za kulturu OKO. Dobitnik je Goranova vijenca za 2002. godinu. Do sada je objavio velik broj raznorodnih tekstova od kojih su neki zbirka pjesama Praksa laži, Vani i unutra, Trickster, eseji Male ljubavi, studija o sedam hrvatskih pjesnika Razlog za Razliku i najnovija zbirka pjesama Vertigo.

Damir Šodan (1964) bavi se pjesništvom, prevođenjem i dramskim pismom. Objavio zbirke poezije Glasovne promjene, Srednji svijet i Pisma divljem Skitu te knjige dramskih tekstova Zaštićena zona/Kain ili njegov brat i Noć dugih svjetala. Kao prevoditelj predstavio je mnoge angloameričke pjesnike i prozaike  (Carver, Simic, Cohen, Brautigan, Bukowski i dr). Član je uredništva časopisa Poezija i Quorum u Zagrebu. Poezija mu je uvrštavana u mnoge izbore i antologije suvremenog hrvatskog pjesništva i prevedena na desetak jezika. Priredio je antologiju Drugom stranom (antologija suvremene hrvatske “stvarnosne” poezije). Već niz godina radi kao prevoditelj za Ujedinjene narode u Nizozemskoj, gdje uglavnom i živi.

Pjesme suvremenih hrvatskih pjesnika pronađite ovdje

Izvor: BEK

Objavljeno
Objavljeno

Povezano