Nova imena izvedbenih umjetnosti

Kultura promjene najesen će predstaviti novi projekt - Ganz novi festival: festival razvojnog kazališta.

&TD_500

U Teatru &TD, pod zajedničkim nazivnikom Ganz novi festival: festival razvojnog kazališta, od 8. do 18. rujna okupit će se nova mlada lica i predstaviti svoja umjetnička ostvarenja. Tridesetak umjetnika, kustosa te menedžera iz Belgije, Francuske, Velike Britanije, Hrvatske i regije na nekoliko zatvorenih te otvorenih prostora predstavit će 10 projekata.

Projekt se temelji na uspostavljanju stabilne osnove za buduće suradnje i umjetničke razmjene te predstavljanju mladih autora, odnosno onih čije vrijeme tek dolazi, a namjera mu je otkriti nova imena i trendove. Festival obuhvaća nekoliko programskih cjelina koje uključuju izvedbe mladih autora, razgovorne forme te otvoreni festivalski program.

Na festivalu će nastupiti Leentje Vandenbussche, dizajnerica, kazališna autorica i izvođačica, Miet Warlop, belgijska multimedijalna i kazališna umjetnica, Lilia Mestre, portugalska plesačica, izvođačica i kustosica sa stalnom adresom u Brusselsu, Halory Goerger, francuski performer i vizualni umjetnik koji također djeluje u Brusselsu, te slovenska izvedbena umjetnica Mala Kline.

U sklopu festivala održat će se i masterclass radionica Nigela Charnocka, britanskog koreografa, plesača, pedagoga te jedan od od osnivača britanske trupe DV8.

Od hrvatskih umjetnika, na festivalu će nastupiti Oliver Frljić s predstavom Mrzim istinu, Miran Kurspahić i Rona Žulj sa Žrtvama zemljopisa, te Natalija Manojlović i Gordan Tudor s Vodoinstalaterom
Izvor: SCZG
Objavljeno
Objavljeno

Povezano