Neke nove produkcije

Na ovogodišnjem KRADU premijerno će biti prikazano šest studentskih predstava.

kradu_2014_630

Studentska kazališna revija Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu bit će održana od 13. do 16. ožujka i predstavit devet predstava, od kojih će šest biti premijerno izvedeno i njhovu režiju potpisuju studenti Akademije, dok su ostale tri reprize ispitnih produkcija.

Publika će u četiri dana revije imati priliku premijerno vidjeti Dva pečena jaja. Na oko Lee Anastazije Fleger, Ni tu ni tamo Arije Rizvić, Ovo je samo privremeno Tamare Damjanović, Pa može se i tako reći Lovre Krsnika, Sva lica Kim Jong-una Ivana Penovića, Uže Ivane Vuković i Vida Hribara.

Komedija V. Morane Novosel, Ukroćena goropadnica klase Aide Bukvić i Komšiluk naglavačke klase Želimira Mesarića ispitne su produkcije koje će reprizno biti izvedene na sceni ADU.

KRADU već deveti put organiziraju studenti produkcije, dok su za umjetnički dio zaduženi studenti dramaturgije, kazališne režije i radiofonije, a sve uloge tumače sadašnji i bivši studenti glume. I ove su godine za vizualni identitet revije zaduženi studenti dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a za vrijeme trajanja KRADU u prostorima Akademije bit će izloženi i plakati predstava, autorski rad studenata Dizajna. 

KRADU ili Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti festival je kazališne umjetnosti pokrenut na inicijativu studenata zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti. Prvi put organiziran sredinom devedesetih godina, KRADU je zamišljen kao manifestacija na kojoj studenti mogu prezentirati svoje radove javnosti te kao takav nema natjecateljski karakter. Ova manifestacija organizira se bijenalno i izmjenjuje s filmskom revijom FRKA.

Izvor: ADU 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano