Nastavak queer sezone

Queer Zagreb Sezona do kolovoza najavljuje više od pedeset događanja filmskog, izvedbenog, izdavačkog i clubbing programa. 

penny_arcade_2_630

Na konferenciji za medije, koja je 19. travnja bila održana u Zagrebačkom plesnom centru, predstavljen je nastavak programa Queer Zagreb Sezone. Program su tom prilikom najavili umjetnički direktor manifestacije Zvonimir Dobrović te umjetnici Penny Arcade iz SAD-a, Raquel Versieux i Vicente Pessôa iz Brazila.

S početkom ove godine Queer Zagreb, transformiran je iz festivalske forme u Queer Zagreb Sezonu – cjelogodišnji niz različitih događanja u kulturi koji će udruga Domino u suradnji s brojnim udrugama i institucijama, provoditi u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Prvi dio Queer Zagreb Sezone obilježilo je gostovanje jednog od najpriznatijih francuskih koreografa Jérômea Bela, a sada je prezentiran program do kolovoza. 

Kako su istaknuli organizatori, u narednom periodu publika Queer Zagreb Sezone može očekivati jaki filmski programski segment, koji će započeti 22. travnja projekcijama filma Želim tvoju ljubav u kinu Europa. Isti će naslov biti prikazan i u okviru Queerovog programa na nadolazećem Subversive Film Festivalu. Program na SFF-u u selekciji Queer Zagreb Sezone činit će sedam filmova, od kojih je jedan uvršten i u natjecateljski program. “Ovo je prvi put da na ovakav način sudjelujemo u kreiranju čitavog dijela nekog festivala”, kazao je Zvonimir Dobrović te je najavio suradnju s Jewish Film Festivalom i Motovun Film Festivalom.

Osim organizatora, izvedbeni program u sklopu Queer Zagreb Sezone, predstavili su i umjetnici. Penny Arcade, međunarodno priznata spisateljica, pjesnikinja, glumica, redateljica, poznata po svojim složenim i dugotrajnim izvedbama te unikatnim glasom i magnetičnom scenskom pojavom, u Zagrebačkom plesnom centru najavila je svoju izvedbu predstave Bitch!Dyke!Faghag!Whore! zakazanu za 20. travnja u Pogonu JEDINSTVO: “Radujem se opet se družiti s hrvatskom publikom te ju namjeravam dići na noge i pozvati na pozornicu”.

Na konferenciji su također govorili i mladi brazilski umjetnički par Raquel Versieux i Vicente Pessôa koji će u sklopu programa Sezone predstaviti video instalaciju The 4th State, nedavno dovršenu tijekom rezidencije u Rijeci te svoju umjetničku monografiju Neven. Oba rada crtežima i fotografijama predstavljaju spoj njihovih različitih stajališta o temama kao što su tijek vremena, društvene vrijednosti, međuljudski odnosi i simbolika prirode. Otvorenje izložbe i prezentacija najavljeni su za 22. travnja u 18 sati u prostoru Kulturno informativnog centra.

Raspored više od pedeset događanja filmskog, izvedbenog, izdavačkog i clubbing programa koji će do kolovoza biti održani u sklopu Queer Zagreb Sezone možete pratiti na službenim stranicama 

KP / Queer / Foto: Bitch!Dyke!Faghag!Whore!

Objavljeno
Objavljeno

Povezano