Na europskim kazališnim daskama

Plesna predstava Saše Božića i Petre Hrašćanec Love will tear us apart bit će izvedena za slovensku, švicarsku, irsku i francusku kazališnu publiku.

love_will_tear_us_apart_damir_zizic_630

Love will tear us apart, višestruko nagrađivana te na domaćim i inozemnim pozornicama hvaljena plesna predstava Saše Božića i Petre Hrašćanec u produkciji de facta, kreće na jesensku europsku turneju. Slovenska, švicarska, irska i francuska publika moći će uživati u solu za Petru Hrašćanec koji se jezikom rock koncerta, intimne ispovijesti i apstraktnog plesa bavi odnosom između suvremenog plesa i popularne glazbe.

Turneja je započela 28. rujna izvedbom u Španskim borcima u Ljubljani, u okviru međunarodnog okupljanja umjetnika Spider Event Ljubljana. Potom, 1. i 2. studenoga solo će biti predstavljen u Theater Roxy u Birsfeldenu kao dio programa festivala Culturescapes koji je ove godine posvećen zemljama Balkana, a cilj mu je približavanje stranih kultura švicarskoj javnosti. U subotu, 16. studenog, predstava je na programu irskog festivala plesnog sola I.F. O.N.L.Y. (International Festival of a Necessarily Lonely You), dok će 26. studenog biti predstavljena u Marseillu, na festivalu Dansem, koji promiče prezentaciju i razvoj suvremenog plesa na Mediteranu.

Solo Love will tear us apart bio je početak istraživanja Saše Božića i Petre Hrašćanec o odnosima suvremenog plesa i pop glazbe, a koje je rezultiralo trilogijom Love will tear us apart/ Boys don’t cry/ the_beatles. Zagrebačka premijera trilogije na rasporedu je 23. studenog u Zagrebačkom plesnom centru u okviru Spider Event Zagreb.

Izvor: de facto / Fotografija: Damir Žižić

Objavljeno
Objavljeno

Povezano