MŽŽM na festivalu INFANT

Predstava Bacača sjenki Muški-ženski/ženske-muške gostuje na novosadskom festivalu alternativnog i novog kazališta.

bacaci_mzzm_500

Nakon premijera u Zagrebu i Sarajevu, projekt MŽŽM bit će predstavljen 27. lipnja i 2. srpnja na 17. Internacionalnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT.

MŽŽM treći je dio najnovije trilogije O zajedništvu Bacača Sjenki. MZZM dijeli svjetove da bi se jasnije sagledali i bolje razumjeli na “sigurnom mjestu razgovora”: podijeljeni su izvođači i izvođačice – autori i autorice – ali je podijeljena i publika. U susretu muških sa ženskima, ženskih sa muškima, muških sa muškima i ženskih sa ženskima, u druženju sa stereotipima i njihovom raskrinkavanju, u izmještanju pogleda na drugog/drugu, u poigravanju sa čudnim (queer) otkrivaju se sličnosti u razlikama i razlike u sličnostima koje nam obično izmiču.

Publika je, po vlastitom izboru, ravnopravni suigrač (‘napadač’) izvođačima u ovom traganju za novim odgovorima na pitanja o ženskom i muškom koja vječno postavljamo. MŽŽM je putovanje kroz uzajamno otvaranje, razgovore, pjesmu, igru, smijeh i suze, avantura u koju svatko kreće s određenim prtljagom ideja i predrasuda da bi se, nakon predstave, iznenadio njegovim novim sadržajem.

Predstava u produkciji Teatra &TD, festivala MESS i Bacača sjenki, nastala je uz potporu Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Gradskog ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH te mreže CLUBTURE.

Izvor: Bacači sjenki

Objavljeno
Objavljeno

Povezano