U zemlji izlazećeg sunca

Glazbenici Alen i Nenad Sinkauz odlaze na japansku turneju te će gostovati u Tokiju i Yokohami.

braca_sinkauz_630

Udruga Domino, u okviru inozemnih rezidencija i gostovanja hrvatskih umjetnika ostvarenih kroz aktivnosti festivala Perforacije, organizira turneju Alena i Nenada Sinkauza po Japanu. Uz turneju, braća Sinkauz će na dalekom istoku boraviti i u kraćoj rezidenciji te će započeti suradnju s višestruko nagrađivanom koreografkinjom i plesačicom Mikiko Kawamura.

Alen i Nenad Sinkauz japanskoj će se publici predstaviti predstavit zajedničkim nastupom s Kawamura na festivalu Yokohama Dance Collection Experimental koji glasi kao odskočna daska za nadolazeće plesne zvijezde Japana. Mladi hrvatski glazbenici ovim suradnjom dobivaju priliku predstaviti se stotinama producenata iz Azije i svijeta.

Osim gostovanja na Yokohama Dance Collection festivalu, Sinkauzi će održati i samostalan koncert u Tokiju, koji zajedničko organiziraju festival Perforacije i tokijsko kazalište Aoyama. Osim ova najavljena dva nastupa, glazbenici u Japanu ostaju na istraživačkoj umjetničkoj rezidenciji tijekom koje će pokrenuti dugoročniju suradnju s japanskim umjetnicima koja će biti ostvarena kroz pripremu predstave po tekstu Ivane Sajko To nismo mi, to je samo staklo čija se premijera očekuje početkom 2014. godine.

Alen i Nenad Sinkauz tijekom proteklih nekoliko godina postaju sve poznatije ime na eksperimentalnoj glazbenoj sceni, poglavito zbog projekta East Rodeo, ali i zbog zapaženih samostalnih nastupa. Braća glazbenika, rodom iz Pule, glazbom se aktivno bave od studija muzikologije u Italiji. U sklopu svoje suradnje s udrugom Domino i festivalom Perforacije, gostovali su na festivalima poput Limit u Beogradu i američkom TBA te u Abrons Art Centru u New Yorku.

Izvor: Domino

Objavljeno
Objavljeno

Povezano