Širenje muzičkih horizonata

Poslovično neumoran makedonski bend Bernays Propaganda kreće na svoju prvu sjevernoameričku turneju.

bernays_630

Na tragu prošlogodišnje europske turneje, tijekom koje su odsvirali 66 uzastopnih koncerata, makedonski post-punk bend Bernays Propaganda krenuo je na svoju prvu američku turneju na kojoj će u 44 dana odsvirati 44 koncerta. Na turneji će ih pratiti i podupirati punk-folk bend Ghost Mice te indie pop-punk bend High Dive, oba iz Bloomingtona u Indiani. Turneja je započela 7. travnja u New Yorku, a završava 20. svibnja u New Jerseyu.

Bernays Propaganda najčešće se opsuju kao plesni new wave/post-punk bend, a bend čine Kristina Gorovska (vokal), Vasko Atanasoski (gitara), Džano Kuc (bubnjevi) te Nenad Trifunovski (bas). Poznati su po svojim izrazito političkim tekstovima, dok ih se muzički može dovesti u vezu s cijelim nizom kultnih bendova poput Fugazija ili Gang of Four. Njihov glazbeni izričaj koji se sastoji od čvrstih ritmičkih dionica na bubnju, snažnih bas linija i funky sinkopiranih gitarski akorada, kao i uvijek entuzijastična i energična atmosfera koja pršti iz njihove glazbe, čine ovaj bend jednim od jedinstvenih glazbenih fenomena proizašlim s prostora bivše Jugoslavije.

Bend do sada iza sebe ima tri albuma, Happiness Machines (2009.), My Personal Holiday (2010.) i Zabraneta Planeta (2013.), koji su izdani u nakladi nezavisne diskografske kuće Moonlee Records. Osnovana 2004. godine od strane glazbenih entuzijasta iz Hrvatske i Slovenije, Moonlee Records od osnutka daje priliku za objavu nosača zvuka bendovima alternativnog rock izričaja te se među njihovim izvođačima nalaze Debeli precjednik, Damir Avdić, Analena, Storms te mnogi drugi.

T.Ž. / Moonlee Records

 

 

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano