Napokon klub!

Na konferenciji za medije održanoj u prostorima Galerije Klović predstavljen je klub Žedno uho.

klub_zedno_uho_630

Klub se nalazi u podrumu Galerije Klović i njegov je kapacitet do 250 posjetitelja ukoliko se u njemu odvija koncert, dok se za potrebe klupskog programa kapacitet povećava. Razgovaralo se o novoj koncepciji Žednog uha u suradnji s Galerijom Klović kojom upravlja Marina Viculin koja je izrazila veliko zadovoljstvo suradnjom koja će, kao što je naglasila, sigurno mnoge iznenaditi. Galerija Klović je odlučna u širenju svoje djelatnosti i to upravo na publiku sklonu programima Žednog uha koja će zasigurno otkriti niz zanimljivih izložbi koje se događaju u samoj galeriji. 

Osim ravnateljice galerije, sve o suradnji i programu pojasnio je Mate Škugor, direktor kluba Žedno uho: “Osjetio sam atmosferu budućeg kluba već samim ulaskom u podrum Klovićevih dvora. Odlučio sam se stoga potpuno posvetiti tome jer vidim veliki potencijal. Upravo zbog ozbiljnosti u budućem radu kluba Žedno uho sam i izašao iz produkcijskog tima festivala Terraneo“. Nenad Borović, programski urednik, govoreći o klupskom programu istaknuo je kako je “cilj zabaviti i rasplesati publiku kvalitetnom glazbom koja obuhvaća veliki dio glazbene povijesti reproduciranoj na savršenom razglasu u kombinaciji sa kreativnim video / svjetlosnim dizajnom”.

Na konferenciji su predstavljena i dva rezident DJ-a: Matt Davies i Eddy Ramich kao ključni ljudi odgovorni za klupski program. Multimedijalni umjetnik Ivan Marušić – Klif u klubu će postaviti stalnu video instalaciju: “U klubu ću realizirati zahtjevnu low-tech video instalaciju sa 16 kamera, stotinjak crno-bijelih televizora, kilometrima kabela. Cijeli sustav će raditi pod kompjuterskom kontrolom. Budući da televizori jako polako putuju iz Kine, instalacija će se realizirati tek za nekoliko mjeseci”.

Klub će za publiku biti otvoren 1. veljače, na otvorenju će nastupiti slovenski Jimmie Barka Experience. Iz koncertnog programa u veljači izdvaja se Mark Eitzel, Steve Wynn & Chris Cacavas i Metz. Više o programu potražite ovdje.  

Izvor: ŽU

Objavljeno
Objavljeno

Povezano