Moonlee ide na more

Cilj je festivala predstavljanje domaće i lokalne glazbene scene široj slušalačkoj publici.

asheraah_rijake_630

Moonlee ide na more glazbeni je festival koji zajednički organiziraju riječki Distune promotion i Moonlee Records. Distune promotion čini nekolicina entuzijasta čiji je osnovni interes promocija izričaja glazbene kulture, ali i umjetnosti u cjelini. U protekle dvije godine, Distune promotion uspješnim se organiziranjem preko četrdeset koncerata i manifestacija pozicionirao kao jedan od vodećih nositelja glazbenih događanja u Rijeci. Većina programa predstavljala je inozemne umjetnike i to mahom s drugih kontinenata. Moonlee Records nezavisna je izdavačka kuća, koja djeluje na relaciji Ljubljana – Zagreb od 2004. godine, a sveukupan im rad nadilazi lokalne i nacionalne kontekste. Moonlee Records broji preko dvadeset i pet izdanja različitih žanrova glazbenih skupina, većinom iz bivše Jugoslavije. Među njima izdvajaju bendovi Repetitor, Debeli Precjednik, Analena, Bernays Propaganda, Vuneny, Psycho-Path, In-Sane, Lunar, Hesus Attor, Damir Avdić i drugi.

Cilj je festivala Moonlee ide na more, osim predstavljanja novih izdanja i novih bendova izdanih pod etiketom kuće, davanje prilike domaćoj i lokalnoj glazbenoj sceni da se predstavi široj publici.

Na festivalu u klubu Place u Rijeci, 17. studenog, svirat će makedonski post-punk prvoborci Xaxaxa sa svojim novim, drugim po redu albumom Siromašni i bogati te osječki punk-rock veseljaci Debeli precjednik koji predstavljaju svoj novi album Bruto Slavo/VBK. Po prvi put u Rijeci zasvirat će i kaotičan noise-rock trio Nikki Louder iz Slovenije, dok će lokalnu podršku festivalu dati glazbeni kolektiv Asheraah. Od 17. listopada do 11. studenog karte možete kupiti po cijeni od 35 kuna u klubu Place, Glazbenom Centru Rijeka i Dallas Music shopu Rijeka. Do 17. studenog karta će koštati 45 kuna, a na ulazu 55 kuna.

Izvor: DP

Objavljeno
Objavljeno

Povezano