Ljetna glazbena prognoza

My Bloody Valentine, Azealia Banks, Calexico i The Bots prva su zvučna imena čiji je nastup najavljen na ovogodišnjem Terraneo festivalu. 

my_bloody_valentine_630

Organizacija ovogodišnjeg Terraneo festivala, čiji će glavni dio glazbenog programa biti održan od 7. do 9. kolovoza u bivšoj vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku, objavila je prvu dio liste izvođača. Posjetioci trećeg izdanja festivala moći će pogledati nastupe My Bloody Valentine, Azealie Banks, Calexica i The Bots. Kako je najavljeno, popis će uskoro biti popunjen novim imenima, a konačnim izborom Terraneo će potvrditi status jednog od najiščekivanijih ljetnih festivala u regiji.  

Zasigurno najuzbudljivija vijest je da će u Šibeniku nastupiti legende shoegaze scene My Bloody Valentine, koji su se ove godine vratili na scenu albumom m b v, obavljenim čak 22 godine nakon cijenjenog i voljenog Loveless. Tu je i Azealia Banks, mlada reperica iz Harlema koja je pažnju privukla svojim albumom prvijencem 1991, a na Terraneu će promovirati novi naslov Broke with Expensive Taste čija se objava očekuje ovih dana. 

Miljenike domaće publike Calexico nije potrebno posebno predstavljati. Na svom četvrtom nastupu u Hrvatskoj publiku će razveseliti live izvedbom svojih hitova ali i pjesama s posljednjeg albuma Algiers. Kalifornijski rock duo The Bots kritičari opisuju kao mješavinu White Stripesa i Black Keysa. Braća Mikaiah i Anaiah Leh poznati su po brzim ritmovima, oštroj melodiji i radikalnim prijelazima u pjesmama. Do sada su objavili tri studijska albuma, a u pripremi je i četvrti.

Domaću i regionalnu scenu na festivalu će zastupati zadarski Postolar Tripper, zagrebački Kawasaki 3P, Svi na pod! iz Srbije i slovenski alter rock band Icarus Down 

Informacije o cijenama ulaznica i popratnom programu festivala koji uz aktualnu glazbu promovira i ekologiju te prirodna bogatstva šibenske regije, potražite na službenim stranicama

KP / TF 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano