Glazba na igračkama

I’MM_ Media lab u Tehničkom muzeju organizira zanimljivu radionicu sa švicarskim glazbenikom i DIY entuzijastom Claudeom Winterbergom. 

circuit_bending_630

Kako prenamijeniti staru klavijaturu ili dječju igračku u glazbeni instrument za eksperimentalnu elektronsku glazbu, naučit će polaznici dvodnevne radionice koju u zagrebačkom Tehničkom muzeju 16. i 17. ožujka organizira I’MM_Media lab Kulture promjene. Radionica Circuit bending 1, pod vodstvom švicarskog glazbenika i producenta Claudea Winterberga, početak je suradnje Tehničkog muzeja i I’MM_ Media laba. 

Inspirirani pionirima eksperimentalnih glazbenih instrumenata i mnogobrojnim pripadnicima DIY zajednice na glazbenoj sceni, organizatori su pokrenuli radionicu s ciljem učenja polaznika tehnici circuit bendinga, “hakiranja” jednostavnih uređaja kako bi ih se prenamijenilo u instrumente s potpuno novim glazbenim funkcijama. Ovim projektom I’MM_ Media lab u Zagrebu želi započeti višegodišnji niz radionica kroz koje bi se, u konačnici, stvorita kvalitetna scena konstruktora uradi sam elektroničkih glazbenih instrumenata i circuit bendera.

Prezentacija radionice zakazana je za 17. ožujka u 19 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja. Dan ranije, u 22 sata u Klubu SC, voditelj radionice Claude Winterberg i MMessy Oscillators održat će koncert na glazbalima koje su sami izradili. 

Claude Winterberg dolazi iz Basela. Početkom 1990-tih započinje stvarati elektronsku glazbu te zajedno s bratom Michelom osniva produkcijsku kuću Ogun Studios. Godine 1998. braća su osnovala bend Beyond Third Spring koji je svirao psihodelični trance, kombinaciju elektronike i zvukova instrumenata australskih domorodaca. Od 2007. godine Claude Winterberg je član društva SGMK – Swiss Mechatronic Art Society iz Züricha te konstruira svoju prvu atari punk konzolu. Kroz aktivnosti društva SGMK, Winerbeg se u potpunosti posvećuje DIY elektronici te od tada sklapa svoje sintesajzere i eksperimentira circuit bending tehnikom razvijajući aktualni projekt FlipFloater.

Radionice s Winterbergom bit će održane 16. i 17. ožujka od 12 do 19 sati, a namijenjene su učenicima, studentima, umjetnicima, wanna be hakerima, dizajnerima, programerima, DIY entuzijastima i glazbenicima. Prijave za sudjelovanje primat će se do ponoći 14. ožujka, a ukoliko ste zainteresirani, na ovu adresu pošaljite email s nekoliko rečenica o vama i motivaciji za sudjelovanje. Broj polaznika je ograničen, a kotizacija iznosi 150 kuna za članove I’MM_ Media laba, nezaposlene, učenike, srednjoškolce i studente, odnosno 200 kuna za zaposlene. Polaznicima će biti osiguran sav materijal i alati za rad te će hakiranu klavijaturu moći ponijeti kući. 

Više o projektu i prijavi možete saznati ovdje

KP / I’MM_ Media lab

Objavljeno
Objavljeno

Povezano