Moguće transformacije tjelesnosti

Nakon uspješnih izvedbi diljem svijeta, Nečastive Brune Isakovića bit će izvedene na LGBT programima u regiji, u Beogradu, Ljubljani i Rijeci.

isakovic_630 Bruno Isaković

Nečastive su nastale tijekom umjetničke rezidencije Brune Isakovića i Pavla Heidlera u Art radionici Lazareti u Dubrovniku, u okviru rezidencijalnog programa Perforacija i Mreže za izvedbene umjetnosti 2013. godine. Ideja za Nečastive rađa se iz okvira koji je postavio prethodni Isakovićev rad Zaziv, u kojem izvođač fizičkim ekspresijama, ali zapravo i mnogo širom scenskom prisutnošću koja daleko nadilazi isključivo tjelesni pokret, asocira na odnos svjetovnog i duhovnog. 

Queer Zagreb udružuje se s ekipom srpskih queer kulturnjaka i umjetnika te će na IDAHO Belgrade predstaviti filmsku selekciju i predstavu Nečastive, 8. lipnja. IDAHO Belgrade je nevladina organizacija koja organizira, koordinira i realizira kulturne događaje i okuplja profesionalce iz područja kulture, umjetnosti i medija koji prepoznaju svoju odgovornost prema društvu u kojem žive i stavljaju svoj glas, vještine, praksu i utjecaj u funkciju poboljšanja statusa ljudskih prava LGBTQI i kvir osoba i drugih ugroženih grupa. Nakon Beograda, program se nastavlja i u Zagrebu, gdje IDAHO Belgrade ekipa 12. i 13. lipnja u Kinu Europa u okviru IDAHO Films u Europi, donosi selekciju kratkih i regionalnih queer filmova.

U Ljubljani se izvedba održava u utorak, 10. lipnja, u Miniteatru, u sklopu Pride Weeka koji donosi niz radionica i programa od 7. do 14. lipnja. Nakon izvedbe u utorak, od 21 sat počinje glazbeni program s DJ nastupom Selektor DinaridSljedeća izvedba u Hrvatskoj je u lipnju u Rijeci, te u novoj verziji s izvedbom Ane Vnučec u Zagrebu, 28. lipnja, u sklopu festivala Perforacije koji se ove godine održava od 17. do 30. lipnja, u Dubrovniku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Predstava Nečastive nakon izvedbi u Koreji, Japanu, SAD-u i Grčkoj nastavlja svoju međunarodnu turneju izvedbama u srpnju u SAD-u, u New Yorku, Chicagu, Washingtonu, Los Angelesu i San Franciscu, a najavljeno je i gostovanje u Brazilu u listopadu te turneja u Australiji u veljači i ožujku 2015. Bruno Isaković je rođen u Zagrebu, a diplomirao je suvremeni ples u Amsterdamu. U Zagrebu je član Studija za suvremeni ples, surađuje s brojnim koreografima, redovito samostalno koreografira te drži plesne radionice.

Izvor: Queer Zagreb

Objavljeno
Objavljeno

Povezano