Mjesto susreta i diskusije

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu već osam godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane.

anarhizam_2_480
Osnovna ideja Sajma je predstaviti anarhističku i slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo. Tijekom prvih sedam godina sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu.

Sajam knjiga je osmišljen na način da kroz otvorenu koncepciju stalno bude podložan promjenama, primjedbama i otvoren za nove ideje, a svoj prijedlog organizatorima možete poslati putem elektroničke pošte. Ideja Anarhističkog sajma knjiga je nastala po uzoru na slične sajmove u svijetu, koji već imaju dugogodišnju tradiciju postojanja, na tisuće posjetititelja i posjetiteljica, te u sredinama u kojima su nastali predstavljaju važno mjesto sretanja, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj razini.

Financiranje funkcionira isključivo kroz privatne donacije, novčanu participaciju grupa koje sudjeluju u organizaciji ili “benefit” događanja. Osim novčanih priloga, od velike pomoći su svi ostali oblici podrške, bilo da je riječ o fotokopiranju, prijevozu ili oglašavanju. Sajam se organizira minimalnim troškovima, prvenstveno zahvaljujući besplatnim prostorima i volonterskom radu, a sav preostali novac usmjerava se na različite projekte, poput onog kolektiva Hrana, a ne oružje! ili na besplatne novine Ispod pločnika

Tako će se osmo izdanje Anarhističkog sajma knjiga održati od 31. ožujka do 2. travnja u zagrebačkoj Galeriji Nova, a njegov detaljan program trebao bi biti objavljen uskoro. Na prošlogodišnjem sudjelovali su izdavači, grupe i projekti iz zemalja regije, ali i Austrije, Češke, Engleske, Njemačke, Australije i Italije. Kako je bio koncipiran prošlogodišnji možete provjeriti ovdje
Izvor: ASK

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano