Korištenjem protiv uništenja

Zagrebački klub Sirup otvara novu sezonu na lokaciji Paromlina, u suradnji s udrugom GRUNpF.

grunpf_paromlin_630

Riječ je o prostoru u prizemlju glavne zgrade nekadašnjeg industrijskog kompleksa Paromlin, jednog od najznačajnijih primjera industrijske arhitekture u Hrvatskoj s početka 20. stoljeća, čiji je najveći dio stradao u velikom požaru 1988. Posljednjih desetak godina o neoštećenom dijelu Paromlina brine zagrebačka udruga GRUNpF

Gradska udruga narodnih performera (GRUNpF) je sljednica udruge zagrebačkih performera koju su osnovali Vlasta Delimar, Tom Gotovac i Vladimir Dodig Trokut daleke 1962. Nastala je spontano, a neformalni karakter nastavio se sve do 2008. kada je podnesen prvi zahtjev za osnivanje udruge GRUNpF. Od tada je udruga smještena u Paromlinu gdje uređuje prostore tvornice, svakodnevno boravi u njoj i čuva ju od urušavanja, devastacije i ostalih slučajeva “kada preko noći i sami zidovi od opeke dobiju noge”.

Novi dom kluba Sirup bit će otvoren u subotu, 9. studenog, od 22 sata, kada nastupaju zagrebački dj-i Felver, Mack Julia i Zero. Participacija za program otvorenja nove sezone iznosi 40 kuna, a za članove 20 kuna. U Sirup se možete učlaniti svake večeri na ulazu u klub.

Kako najavljuju iz Sirupa, osim prepoznatljivih večeri elektroničke glazbe, Sirup će u novom prostoru biti gotovo svakodnevno u funkciji te nuditi zabavno-edukativne sadržaje poput glazbenih, likovnih, video i plesnih radionica, filmskih projekcija, prezentacija, predavanja, seminara. Još jedna novost u radu kluba je i unaprijeđenje suradnje s iskusnom ekipom Pozitivnog Ritma, koja će u novom prostoru preuzeti brigu o ugostiteljskoj usluzi te kreirati dio programskog sadržaja.

GRUNpF / Pozitivan ritam / Fotografija: flickr

Objavljeno
Objavljeno

Povezano