Kolaboracije i istraživanja

Rezidencijalni program Kulture promjene SC-a &TD u Rezidenciji u novoj godini nastavlja s programom.

eden_630
Tako od 8. do 16. veljače, u prostorima Teatra &TD gostuju dvije slovenske umjetnice, kazališna autorica Mala Kline i scenografkinja Petra Veber te hrvatski dio benda East Rodeo, Alen i Nenad Sinkauz. Umjetnici rade na predstavi Eden u produkciji Pekinpah – Kink Kong i E.P.I. centra te koprodukciji DasArtsa, Teatra &TD i En-Knapa.
Veljača u &TD predstavit će veći dio &TD-ovih prošlogodišnjih produkcija i koprodukcija, započet će s prvom u nizu kazališnih radionica (Radionica kompozicije i izvođenja imidža pod vodstvom Male Kline), nastaviti projekt &TD u Rezidenciji koji mladim međunarodnim umjetnicima omogućuje rad na projektu u Hrvatskoj i kontakt s hrvatskom scenom, poslati Irenu Čurik, mladu kazališnu autoricu na rezidenciju u u Tanzfabrik Berlin u sklopu međunarodnog i sredstvima EU Programa Kulture potpomognutog projekta APAP te ponuditi još jedan modul rada.
Riječ je o pokretanju istraživačkog laboratorija Teatra &TD, odnosno novom vidu suradnje s mladim međunarodnim autorima, koji u jednoj sezoni omogućuje mladome autoru da na svom projektu i u istraživanju nove metode rada radi s hrvatskim studentima i umjetnicima i pozvanim međunarodnim autorima u prostorima Teatra &TD.
Teatar &TD ove godine surađuje sa slovenskom izvedbenom autoricom Malom Kline koja u sklopu studija na amsterdamskom DasArtsu koristi tehnike i principe slikovnih prikaza i snova te primjenjuje ih na rad u fizičkom kazalištu. Prvi istraživački lab održao se početkom siječnja, dok drugi period rada slijedi od 17. do 24. veljače kada će se procesu pridružiti i norveška umjetnica Ingrid Berger Myhre, a sljedeći lab zakazuje se za kraj ožujka.
Izvor: &TD / Na fotografiji: Eden, 2012.

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano