Književnici i likovnjaci na FEKP-u

Deseti Festival europske kratke priče održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu i Splitu te predstaviti 30-ak stranih i domaćih autora.

arnon_grunberg_480

Programska osobitost i želja ovog festivala jest da domaćoj publici predstavi najznačajnija imena suvremene europske književne scene i tako napravi manifestaciju koja bi se živošću i neposrednošću, ali i ozbiljnošću i atraktivnošću pretvorila u središnji književni događaj u Hrvatskoj.

Gosti ovogodišnjeg izdanja su pisci koji su u proteklom desetljeću obilježili europsku kratku priču – svjetski i europski poznati autori kao što su dobitnik Bookerove nagrade James Kelman (UK), Yiyun Li (USA/Kina), Olga Tokarczuk (Poljska), Julia Franck (Njemačka), Arnon Grunberg (Nizozemska), Etgar Keret (Izrael), Frode Grytten (Norveška), Andrej Blatnik (Slovenija) te domaći majstori pisane riječi Zoran Ferić, Senko Karuza, Robert Perišić, Boris Dežulović, Maja Hrgović, Tanja Mravak, Zoran Malkoč i dr. Čitanja, druženja, okrugli stolovi, predstavljanja i razgovori održavat će se u zagrebačkoj Booksi, Močvari, Studenskom centru, Profil Megastoreu te Filozofskom fakultetu, dok su za splitski dio programa zaduženi Gradska knjižnica, Klub Ghetto i Klub Quasimodo. Osim književnog programa, ovogodišnje izdanje nadopunit će i domaći likovni umjetnicima izložbom Short Images u Ateljeima Žitnjak na kojoj sudjeluju Mladen Stilinović, Boris Cvjetanović, Vlado Martek, Dalibor Martinis, Goran Trbuljak, Kata Mijatović, Zoran Pavelić, Željko Badurina, Vlasta Žanić, Božena Končić Badurina, Ben Cain, Marko Ercegović, Rino Efendić i Siniša Labrović.

Neformalno otvorenje ovogodišnjeg FEKP-a održat će se u nedjelju, 29. svibnja s početkom u 15 sati u Ateljeima Žitnjak, Žitnjak 53 (stara škola Petruševec).

Izvor: FEKP / Na fotografiji: Arnon Grunberg

Objavljeno
Objavljeno

Povezano