Izmjenična struja

Udruga za razvoj "uradi-sam" kulture Radiona.org postaje rezidencijalni lab u zagrebačkoj galeriji Miroslav Kraljević.

alternating_motor_630 Alternating motor, Nikola Tesla, 1896. FOTO: Radiona.org

Nakon četiri godine djelovanja u sklopu Studentskog centra u Zagrebu, Udruga za razvoj ‘uradi-sam’ kulture Radiona.org nastavlja suradnju s novim partnerima dajući time novu dimenziju intersektorskih suradnji između javnih i neprofitnih institucija u Hrvatskoj. Osim rezidencijalnog laba u galeriji Miroslav Kraljević (G-MK), dio programa realizirat će se u suradnji s Tehničkim muzejom i Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon, dok je tehničku pomoć pružila i udruga Domino.

Rezidencijalni program G-MK i Radione pod nazivom Izmjenična struja realizirat će se u uobičajenom radnom vremenu laba, utorcima od 20 sati i subotama od 18 sati u sklopu sljedećih grupa: Robotika i hakiranje, napredna audio sekcija, Processing (dizajn interakcija), BIOsekcija, 3D printanje, nosiva tehnologija i eTekstil, Balkansko raketarstvo i leteći objekti, mikrokontroleri i hands-on elektronika, DIY print i dizajn, FPGA, napredno programiranje, DIY protetika, te cijeli niz edukativnih programa posebno namijenjenih početnicima, djeci, mladima i umirovljenicima.

Kustoski timovi G-MK i Radione također će zajednički osmišljavati pojedinačne programe koji povezuju područja suvremene umjetnosti, intermedijskih i inovativnih tehnoloških praksi. 

Radiona.org trenutno se nalazi u istraživačkoj fazi projekta Amplitude slike i zvuka za što je dobila potporu Zaklade Kultura nova, te će uskoro izaći u javnost svojim prvim uradi-sam elektroničkim kompletom u sklopu kojeg će umjetnici, elektroničari i dizajneri laba kreirati open source sintesajzer / teremin pogonjen na ATmega mikrokontroleru, a u sklopu istraživanja održat će se i radionica za zainteresiranu javnost. Također, u tijeku je realizacija godišnjeg programa domaćih i međunarodnih radionica, te priprema za izložbu Zvučni hibridi – kreativna sonologija.

Izvor: Radiona.org

Objavljeno
Objavljeno

Povezano