Između svjetla, zvuka i videa

Gangplank Zagreb, radioničko-rezidencijalni program po principu razmjene znanja, održava se u Zagrebu.

bruno_pocheron_630

Annie Dorsen, A Piece of Work / Fotografija i dizajn svjetla: Bruno Pocheron

Gangplank se bavi pitanjem umrežavanja i interdisciplinarnog stvaralačkog procesa u suvremenim, prvenstveno, izvedbenim umjetnostima te pitanjem tehnologije kao sve prisutnijeg dramaturškog sredstva. uz sudjelovanje renomiranim inozemnih multimedijalnih umjetnika, a njegovo će se zagrebačko izdanje održati od 11. od 18. lipnja u Teatru &TD. 

Gangplank naglasak stavlja na interaktivnost i umrežavanje, strategiju za razvoj zajedničkih alata, princip open sourcea, mjesto i važnost tehnologije u stvaranju izvedbe, uključivanje edukativnih elemenata u interdisciplinarni rad. Gangplank Zagreb 2013. bavio se, uglavnom, kazališnom rasvjetom i razvijanjem rada na LanBoxu. Istraživački proces ovogodišnjeg izdanja Gangplanka započet će uključivanjem drugih medija, kao što su zvuk i video, u tijek rada. Istražit će se mogući odnosi (u smislu razmjene podataka) između svjetla, zvuka i videa: inter-softver, inter-hardver i inter-ljudska komunikacija.

Pod vodstvom francusko-njemačkog dizajnera rasvjeta Brune Pocherona, koji se bavi i razvijanjem dramaturških, tehnoloških i komunikacijskih alata za mrežni suradnički proces, uspostavit će se grupa motiviranih tehničara i umjetnika koji će svoje interese, sposobnosti i osobna znanja usmjeriti k zajedničkoj konceptualizaciji i realizaciji slobodnih softverskih alata za scensko izvođenje.

Radionica je namijenjena profesionalnim kazališnim majstorima i tehničarima rasvjete, tona i videa, glazbenicima, multimedijalnim umjetnicima, video umjetnicima.

Broj polaznika radionice je ograničen, a rok za prijavu je 6. lipnja. Prijava  treba sadržavati ime i prezime, kontakt telefon te dosadašnje iskustvo rada s navedenim elementima. Prijave se šalju na engleskom jeziku putem elektroničke pošte, a obavijest o sudjelovanju bit će poslana 7. lipnja. Radionica je besplatna, a održavat će se u Teatru &TD od 10 do 15 sati.

Izvor: Teatar &TD

Objavljeno
Objavljeno

Povezano