Izgradnja kulturnog sustava i uloga obrazovanja

Na međunarodnoj konferenciji posvećenoj ulozi kulture u održivom razvoju društava na području Balkana sudjeluju i predstavnice hrvatske institucionalne i nezavisne kulturne scene.

Bruno_Cordioli_flickr_630 FOTO: Bruno Cordioli

Piše: Matija Mrakovčić

Konferencija pod nazivom Strengthen•ing Culture (Jačanje kulture), koja će biti održana 21. i 22. rujna u Prištini, okupit će regionalne i međunarodne stručnjake te aktere institucionalne i nezavisne scene. Konferencija je posvećena kulturnoj politici i ulozi kulture u održivom razvoju društava na području Balkana. Konferenciju organiziraju Ured EU na Kosovu, Interarts, Culture Action Europe (CAE) i ARCS-Arci Cultura e Sviluppo. Konferencija će povezati donositelje odluka u području kulturne politike i aktere kulturne scene na Kosovu s kolegama iz regije i Europe radi razmjene iskustava i znanja.

Uz predstavnike fondacija i organizacija iz Italije, Španjolske, Belgije, Mađarske i Grčke, među sudionicima konferencije su i upraviteljica Zaklade Kultura nova Dea Vidović, Aleksandra Uzelac iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO), koordinatorica mreže Clubture Katarina Pavić i predsjednica Upravnog odbora Regionalne platforme za kulturu Kooperativa Milica Pekić. Programom konferencije predviđeno je da se sudionicima obrate i predstavnici kosovskog Ministarstva kulture, omladine i sporta, a među temama koje će biti obrađene iz teorijske i praktične perspektive jesu izgradnja kulturnog sustava koji potiče i povezuje kulturne institucije, inicijative i građane te uloga obrazovanja u izgradnji umjetničkog učenja između škola i operativaca u području kulture.

Konferencija je organizirana u okviru treće faze projekta Kultura za sve (Culture for all) koji organizacije provode na Kosovu, a program potražite ovdje.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano