Intiman ambijent, bolji fokus

Od nekada planiranih i nikada realiziranih tehničkih prostora unutar splitskog Doma mladih stvorena je mala dvorana namijenjena filmskim i izvedbenim umjetnostima nazvana Beton kino.

beton_kino_630

Elementarnim zahvatima na uređenju gola betonska prostorija tek je djelomično, ali osnovno, pripremljena za prihvat novog kulturnog sadržaja. Jednostavna izvedba prostora omogućuje laku prilagodbu različitim aktivnostima.

Multifunkcionalnost Beton kina očitovat će se u njegovoj raznolikoj namjeni prvenstveno za redoviti filmski program u organizaciji Multimedijalnog kulturnog centra Split, ali i kao scenski prostor te prostor prigodan za razne radionice, tribine i predavanja. Kao i u drugi prostori Doma mladih, ova dvorana neće biti zauzeta repertoarom samo jedne organizacije, već brojnim programima različitih institucija, umjetničkih grupa, organizacija i pojedinaca prema kriteriju kvalitete programa. 

Kapacitetom od najviše stotinu mjesta pogoduje manjim događanja osiguravajući intimniji ambijent i bolji fokus na prezentirani kulturni sadržaj.

Multimedijalni kulturni centar Split koji je vodio uređenje Beton kina te njime upravlja, ima želju da ona postane mjesto prikazivanja i proizvodnje brojnih kvalitetnih suvremenih umjetničkih i kulturnih programa.

Otvaranje Beton kina jedan je u nizu malih zahvata kojima se Dom mladih polagano, ali dosljedno, uređuje i oprema kao najuzbudljivije mjesto kreativne kulturne i umjetničke scene Splita i regije, ističu Mislava Zuppa Rašić iz Multimedijalnog kulturnog centra i Dinko Peračić, arhitekt iz ureda ARP. 

Beton kino otvara se u četvrtak, 27. veljače u 20.30 sati premijerom predstave Sluškinje – paralelna ekspozicija redatelja Gorana Golovka. 

Izvor: MKC Split

Objavljeno
Objavljeno

Povezano