“I budućnost je naša!”

"I budućnost je naša!" moto je ovogodišnjeg Zagreb Pridea čiji centralni događaj - Povorka ponosa i javni skup s koncertom će se održati 18. lipnja.

zg_pride_480

Deseti put za redom u Zagrebu održat će se tradicionalna društvena i politička manifestacija Zagreb Pride. Glavni dio ovogodišnjeg Pridea održavat će se od 5. do 19. lipnja, a Povorka ponosa i javni skup s koncertom najavljeni su za subotu, 18. lipnja s početkom u 14 sati na Trgu žrtava fašizma.

Pride se ove godine održava u znaku proslave i obilježavanja prvih deset godina Povorki ponosa LGBTIQ osoba, deset godina aktivizma i pobjeda, deset godina rasta, ali i otpora, osnaživanja, solidarnosti i izgradnje zagrebačke i hrvatske LGBTIQ zajednice i pokreta. Za desetu godišnjicu, organizatori se nisu željeli baviti prošlošću, već su se odlučili okrenuti onome što predstoji – usmjeriti pogled na nadolazećih deset godina odakle i dolazi ovogodišnji slogan “I budućnost je naša!”

Zagreb Pride stoga poziva građane da im se pridruže 18. lipnja na 10. rođendan i ispune zagrebačke ulice različitošću i uključivošću, s pogledom u budućnost u kojoj će sve lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne, interspolne i queer osobe biti slobodne, zajedno sa svim ljudima svih boja i izričaja.

Izvro: Zagreb Pride

Objavljeno
Objavljeno

Povezano