Hakiranje prostora MM centra

Prva radionica u sklopu nove programske struje MM centra bavit će se novim medijima, medijskim umjetnicima i projektima.

arduino_480
Nakon kustoske radionice s Joannom van der Zanden na kojoj su se osmišljavali novi kustoski prijedlozi za program MM centra, pozivamo vas na besplatnu ARTDUINO radionicu, koja će se održavati od 31. ožujka do 3. travnja u MM centru. 
 
Arduino je open-source programabilni mikrokontroler napravljen s ciljem da bude jednostavan za programiranje i povezivanje s drugim uređajima. Arduino se može koristiti kao zasebno računalo sposobno komunicirati s okolinom i obrađivati podatke ili kao sučelje između računala i vanjskih komponenti (senzora, tipki, drugih uređaja).
Tijekom četiri dana polaznici će naučiti osnove upotrebe Arduina odnosno kako pomoću njega realizirati vlastite ideje i projekte. Polaznici će potom formirati manje grupe od dvije do tri osobe, definirati radni zadatak (uređaj, instalacija, gadget…) i pokušati ga realizirati. Zadnji, četvrti dan radionice rezerviran je za prezentaciju projekata i, naravno, zabavu. 
 
Voditelji radionice su Igor Brkić i Ivan Marušić Klif. Broj polaznika je ograničen, a prijavu, s kratkom biografijom i kontaktima, možete putem elektroničke pošte poslati do 29. ožujka.
Izvor: SC
Objavljeno
Objavljeno

Povezano