Ganz nova kritika

Ganz novi festival i ove godine organizira besplatne radionice te je u potrazi za mladim kazališnim kritičarima.

pripremila:
Matija Mrakovčić
ganz_630 FOTO: Facebook

Pripremila: Matija Mrakovčić

Peto izdanje kazališnog festivala održat će se od 19. do 23. rujna u Studentskom centru u Zagrebu. Uoči samog festivala, 17. rujna, započet će šestodnevna radionica razvoja umjetničkih projekata koju će voditi kazališna redateljica i šefica SC-ove Kulture promjene Nataša Rajković. U formi razgovora, prezentacija ili individualnih konzultacija polaznici će se susresti s Milivojem Solarom, Damirom Bartolom Indošem, Goranom Sergejem Pristašem i pojedinim Ganzovim umjetnicima: Davidom Espinosom, Ivanom Müller, Mariom Jerez, Malom Kline.

Svatko od navedenih umjetnika iz perspektive svoga rada i polja djelovanja pokušat će rasvijetliti osnovne pojmove: strukturu, kompoziciju i dramaturgiju. U fokusu radionice bit će i specifične potrebe individualnih projekata, pa će polaznici tijekom trajanja radionice moći razvijati svoje ideje na individualnim konzultacijama i/ili praktično isprobavati u prostorima SC-a. Za prijavu je potreban životopis, rečenica ili dvije o fokusu vašeg umjetničkog rada, definiran i opisan problem kojim se želite bavite te vaša očekivanja. Svakako napomenite ako već imate ideju tko bi vam mogao pomoći pri razradi projekta. Prijave šaljite na adresu elektroničke pošte do 11. rujna u ponoć.

Radionicu luminoakustike i ove godine vode hrvatski multimedijalni umjetnik Bojan Gagić i inženjer elektroakustike, glazbenik i producent Miodrag Gladović. Nakon festivala, 25. i 26. rujna, radionica luminoakustike premjestit će se u sam centar grada, u poznati zagrebački prolaz Oktogon, a u subotu, 26. rujna, održat će se noćni performans/intervencija u sklopu manifestacije Bijela noć u organizaciji festivala Rendez-vousRadionica je otvorena za sve zainteresirane učenike, studente, umjetnike, wanna-be hakere, dizajnere, arhitekte, vizualce, DIY entuzijaste i osobe raznih dobi. Broj mjesta je ograničen, a vaše prijave s kratkim motivacijskim pismom, životopisom i kontaktom (s naznakom ‘Luminoakustika’) šaljite na adresu elektroničke pošte do 19. rujna u ponoć.

Također, festival je i ove godine u potrazi za kazališnim kritičarima. Natječaj je otvoren za sve zainteresirane koji se žele baviti kritikom i koje zanimaju kazalište, izvedbene umjetnosti i nadolazeći kazališni autori. Kritike će biti objavljene u festivalskom biltenu, a uvjeti sudjelovanja su sljedeći: pošaljite do 10. rujna na adresu elektroničke pošte do dva primjerka svojih dosadašnjih (može i neobjavljenih) kritičkih tekstova ili tekst (do najviše dvije kartice) na temu suvremenog kazališta.

Više detalja o radionicama i ostatku festivala potražite na službenoj Facebook stranici.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano