Criticize This! 3

Criticize This! poziva mlade kritičare u području književnosti, vizualnih i izvedbenih umjetnosti da se prijave za sudjelovanje u trećem edukacijskom modulu.

criticize_this_630

Projekt Criticize This! bavi se edukacijom mladih kritičara iz područja književnosti, vizualnih i izvedbenih umjetnosti te propitivanjem uloge umjetnosti u suvremenom društvu. Kroz edukacijske module, mentorski rad, predavanja međunarodnih stručnjaka, susrete s umjetnicima i kontinuirano kritičko pisanje o suvremenoj umjetničkoj produkciji, sudionici projekta Criticize this! bavit će se suvremenom umjetnošću koja je i sama kritična prema stvarnosti u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji. Cross-over pristupom, tj. bacanjem pogleda u susjedno dvorište, projekt će protresti ustaljene obrasce i ponuditi nova iščitavanja suvremene umjetničke produkcije na ovim prostorima. Projekt uključuje pisanje kritika uz mentorski rad, studijska putovanja po regiji i objavljivanje kritika i eseja na partnerskim portalima elektrobeton.net, booksa.hrkulturpunkt.hr, plima.orgSEEcult.org  i u podlistku uz tjednik Novosti (Hrvatska) te dnevnike Danas (Srbija) i Pobjeda (Crna Gora). Fokus kritičkih tekstova usmjeren je na problematiziranje sljedećih tema: suočavanje s prošlošću, identitet, društvena transformacija. Kritike i eseji sudionika projekta bit će honorirani, a svi troškovi putovanja pokriveni.

Treći edukacijski modul bit će održan u Ulcinju od 17. svibnja do 20. svibnja 2012. i primit će jedanaest polaznika: četiri za književnu kritiku, tri za vizualne umjetnosti i četiri za izvedbene umjetnosti, koji će sudjelovati u projektu naredna četiri mjeseca. Pravo sudjelovanja imaju svi mladi kritičari iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore,  Hrvatske i Srbije. Ne smiju biti stariji od trideset i pet niti mlađi od osamnaest godina, a kao sudionici moraju biti spremni obavezati se na edukaciju i rad u trajanju od pet mjeseci (od 17. svibnja 2012. do 31. listopada 2012.) Od sudionika se također zahtijeva odlično poznavanje engleskog jezika.  Za sudjelovanje potrebno je poslati kratak CV s kontakt podacima (e-mail, broj mobitela), jednu kritiku iz područja za koje se prijavljuje (3.600 – 6.000 znakova) i jedan osvrt na položaj kritike u suvremenom društvu (3.600 – 6.000 znakova).Prijave treba poslati ovaj mail najkasnije do 2. svibnja 2012. s naznakom ‘Criticize this! Prijava na 3. edukacijski modul’. Priloženi dokumenti moraju u svom nazivu sadržavati: ime i prezime, tip dokumenta (CV, osvrt, kritika) i područje za koje se prijavljuje (književnost, vizualne, izvedbene). Prijave koje sadrže više od jedne kritike kao ni nepotpune prijave neće se uzimati u obzir. Odabrani polaznici o rezultatima natječaja bit će obaviješteni mailom najkasnije do 10. svibnja 2012.

Više o projektu Criticize This čitajte ovdje.

KP


Objavljeno
Objavljeno

Povezano