Čegec na mreži

Pjesnik i esejist Branko Čegec održat će "webinar" u sklopu programa Pisci na mreži.

branko_cegec_480

Program Pisci na mreži čine suvremeni autori iz Hrvatske čiji su tekstovi poticajni za čitanje u nastavi. Pjesnički, prozni i dramski tekstovi, kao i radni interesi pisaca, polazišne su teme razgovora pisaca i voditelja programa s nastavnicima i učenicima. Na redovitom mjesečnom susretu, pisci tijekom dvosatnog webinara komuniciraju s većim brojem učenika i nastavnika iz različitih dijelova zemlje.

Namjera je urednika i voditelja programa da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su pisci te kako, zašto i za koga pišu. Želja jest tijekom razgovora, odgovaranja i komentiranja pitanja sudionika ući u radionice pisaca, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju i što im je važno u procesu pisanja.

Dosadašnji pisci na mreži bili su Zoran Ferić, Ivana Simić Bodrožić, Krešimir Bagić, Damir Miloš, Ivica Prtenjača, Edo Popović, Zvjezdana Jembrih, Sanja Lovrenčić i Olja Savičević Ivančević. Njihovo sudjelovanje izazvalo je veliku pažnju i zanimanje, a iz programa u program povećavao se broj uključenih sudionika u susretima.

Idući gost programa Pisci na mreži bit će pjesnik, esejist i vlasnik izdavačke kuće Meandar Branko Čegec. Pisac će ovom prilikom svim zainteresiranima odgovarati na pitanja vezana uz njegov urednički angažman u književnim časopisima Tema i Quorum, kao i na ona o njegovom zanimljivom i bogatom esejističkom i pjesničkom radu. Čegec će svoj webinar održati 21. prosinca od 17 do 18.30 sati. 

U program se mogu uključiti svi zainteresirani bez obzira na mjesto stanovanja ili rada, mogu to učiniti u školi, od kuće, ali i sa svih drugih udaljenih mjesta, i to samo uz troškove internetske veze. Susreti se snimaju i pohranjuju na vlastito internetsko sjedište da bi bili na raspolaganju za korištenje u nastavi, poticali diskusiju učenika na forumu u sklopu internetskog sjedišta projekta i izvan termina susreta. Također će se izraditi internetsko sjedište za predstavljanje i objavu snimki susreta, pripremljenih tekstova, životopisa pisca i drugih relevantnih tekstova te za diskusiju učitelja, nastavnika i učenika.

Stoga, ukoliko se želite uključiti u projekt i razgovor s Brankom Čegecom, slijedite istaknutu poveznicu

Izvor: Pisci na mreži

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano