Časopisi, Interliber i jedna kita

U prodaji je novi dvobroj časopisa Tema.

tema_interliber_640

Novi dvobroj časopisa za knjigu Tema, izašao je iz tiska. Kako javljaju iz uredništva, friška Tema posvećena je regionalnoj produkciji i suradnji na sceni književnih časopisa te brojkama koje ocrtavaju Interliber, najveći  sajam knjiga u Hrvatskoj.

U prvoj polovici Teminog temata možete saznati nešto više o dugogodišnjoj inicijativi Časopis u časopisu te istoimenom festivalu u slovenskom Škocijanu. O festivalu i suradnji jadranskih i baltičkih kulturnih časopisa, čitajte u intervjuu s inicijatorima projekta Primožem Reparom i Stanislavom Chrobákovom Repar.

Dio drugi dio temata čini članak Krune Zakarije o prošlogodišnjem Interliberu. Kako je napisao urednik Branko Čegec: “Interliber je također jedna od naših neiscrpnih tema. Prošlogodišnji je nadmašio svoja ranija izdanja po količini organizacijskoga kaosa, bezidejnosti i besmisla, pouzdajući se jedino u publiku gladnu knjige i informacije o knjizi. Kruno Zakarija, izdavač filozofije i naš vjerni suradnik, posložio je faktografiju Interlibera 2011. kojoj ne treba nikakav komentar. Dovoljno je pogledati imena, brojke i kvadrate, pa slika Interlibera, ali i hrvatskog izdavaštva, zabljesne u punom sjaju. Ili bijedi. Ovisno o kutu iz kojega gledamo. Zakarijin kut je, slučajno, čvrsto na zemlji. Je li sve drugo onda u oblacima?”

U novoj Temi zasigurno vrijedi pročitati i novo izdanje već uhodane rubrika Poništeni gradovi, ovog puta posvećene Splitu. Povod tekstu je simpatična pjesma novinara Siniše Kekeza naslova Splita mi je puna kita

Tema uvijek nudi i pregršt raznorodnih književnih tekstova, od kojih u ovom dvobroju možete pročitati one Adama Zagajevskog Sat klavira, Marija Suška O pijetlovima, seksu i prividnostima, Davida Trueba Dvadeset tisuća milja pod gasom, Milana Đorđevića Kutija, Maje Klarić UMJETNOST (RE)AKCIJE, Miroslava Mićanovića Soba Jacka Nicholsona i Slavka Jendrička Evolucija ludila

Izvor: Tema

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano