Burza neovisnih kazališta i kazališnih družina

Mreža neovisnih kazališta i kazališnih družina, osnovana s ciljem poboljšanja kazališne ponude na području cijele Republike Hrvatske, početkom rujna će predstaviti svoj rad kroz "showcase".

mreza_neov_kaz_druzina_480
Burza će se sva četiri dana, od 1. do 4. rujna, održavati u kazalištu Mala scena, a u njoj će sudjelovati četrnaest članica Mreže okupljenih pri Kazališnom epicentru, kazališnom centru srednje i jugoistočne Europe: ActLab, Bacači sjenki, Don Hihot, K.R. Gustl, Lutkarski studio Kvak, Mala scena, Merlin, Moruzgva, Planet Art, Play Drama, Rugantino, Svarog, Tirena te Tvornica lutaka.
Na Burzi će se odigrati 21 predstava namijenjenih gledateljima svih uzrasta, a unutar Burze organizirat će se i okrugli stol s temom Zašto surađivati s Mrežom neovisnih kazališta/kazališnih družina?
Na ovu jedinstvenu Kazališnu burzu pozvani su svi potencijalni zainteresirani predstavnici pučkih otvorenih učilišta, centara za kulturu, narodnih sveučilišta, pedagoga osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, predstavnici turističkih zajednica, turistički djelatnici te ostala zainteresirana javnost. 
Mreža neovisnih kazališta i kazališnih družina osnovana je početkom rujna 2010. godine unutar Kazališnog epicentra s ciljem poboljšanja kazališne ponude na području cijele Republike Hrvatske. U Mrežu su se udružila kazališta i kazališne družine koje rade predstave za publiku svih uzrasta: od najmanje djece (1,5 godina), mladih pa do odraslih. Cilj stvaranja Mreže bolje je pozicioniranje neovisnih kazališta i kazališnih družina unutar kazališnog sustava u RH te dugoročna eliminacija “sivog tržišta”. 
Izvor: Epicentre Theatre
Objavljeno
Objavljeno

Povezano